Sant Cugat fa bandera del 5G al MWC

Set empreses de la ciutat mostren els seus serveis fins dijous


  • Comparteix:

Una aplicació mòbil que permet fer comandes a màquines expenedores i comunicar incidències. Així és el projecte d'Orain, una de les empreses santcugatenques que es donen a conèixer des d'aquest dilluns i fins dijous al Mobile World Congress (MWC) i que tenen el 5G i l'Internet de les coses com a bandera. En total, hi participen set empreses de la ciutat. Cinc al recinte de Fira de Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat i dues a la zona del 4 Years From Now (4YFN), a Montjuïc.

La majoria d'elles no és la primera vegada que el trepitgen com Accenture i l'empresa Biid. Aquesta empresa, situada a Esade i sobre autentificació digital, fa quatre anys que participa al congrés. També repeteix per segon any l'holandesa Brightsight, amb un centre a Can Sant Joan. Es tracta d'una empresa certificadora de ciberseguretat que acredita la fortalesa digital de webs i dispositius de diferents corporacions i companyies com entitats bancàries i governs.

'Ser aquí és una oportunitat única, una finestra al món', destaca Xavier Vilarrubla, de Brightsight. Una opinió que comparteix Josep Font, d'Orain, i Antonio López Mestre, de Cloubity. Aquesta empresa també és a Can Sant Joan i es dedica a desenvolupar aplicacions que faciliten a les companyies gestionar els seus ERP: els sistemes de planificació de recursos empresarials. Per exemple, qüestions com les despeses dels treballadors o l'organització de les vacances.

Totes elles es troben als pavellons de Fira de Gran Via. Les santcugatenques Shotl i Tviso, però, són al recinte que el congrés té a Montjuïc per a start-ups: el 4 Years From Now. 'Ser al Mobile ens permet fer xarxa amb altres empreses', destaca Darian Heim, de Shotl. L'empresa és la que gestiona el transport a demanda al barri de Can Barata a través d'una aplicació mòbil i està pendent d'ampliar el servei a Les Planes. L'altra empresa,Tviso, destaca que el congrés li permet donar a conèixer el seu projecte: un app que és una mena de 'TV Box' que a través d'una sola aplicació permet reproduir continguts de diverses plataformes com Netflix, HBO, Movistar TV i Amazon.




Valoracions empreses

Busquem a veure que hi ha al sector i fer 'networking'. / Ens aporta visibilitat i tenir contactes amb empreses similars. / Tenir el Mobile aquí és una oportunitat única a un cost molt baix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.