20 mesos per enllestir 'una obra imprescindible' per unir el Vallès amb el Baix Llobregat

Els treballs d'enllaç entre l'A2 i l'AP7 han arrencat aquest dilluns


Temes relacionats

Les obres per enllaçar l'A2 i l'AP7 es reprendran a l'estiu i s'allargaran 20 mesos ( 9/mai/17)

Compromís per reprendre l'enllaç entre l'A2 i l'AP7 ( 2/feb/11)

Sant Cugat s'afegeix a la preocupació per la suspensió de l'enllaç entre l'A2 i l'AP7 (30/jul/10)


  • Comparteix:

Recta final per enllestir les obres d'enllaç entre l'autovia A2 i l'autopista AP7, a l'altura de Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca. Després de diverses modificacions i aturades del projecte, que ha de connectar el Vallès amb el Baix Llobregat, l'últim tram dels treballs ja ha començat i està previst que estigui enllestit abans que acabi el 2020.

Entre 18 i 20 mesos per ultimar un enllaç 'imprescindible' que, segons la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s'ha tirat endavant gràcies a la insistència dels alcaldes dels municipis afectats, entre ells Sant Cugat. Cunillera també ha assegurat que seria 'anormal' que algú aturés l'obra començada, si el govern de l'Estat canviés de color en les eleccions d'abril.

La connexió de les dues vies, que es farà amb un viaducte de 850 metres, evitarà que els 40.000 vehicles que s'espera que hi passin facin una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals. Tot i que no està al terme municipal de Sant Cugat, el tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, ha assistit a la visita d'obres en representació del consistori. Puigdomènech ha assegurat que l'enllaç ajudarà a 'la fluïdesa' del trànsit en una zona 'd'embús crònic'.

En els últims dos anys les obres han estat aturades perquè s'han fet tres modificacions del projecte per actualitzar l'obra a les necessitats actuals. Uns canvis que han fet que el pressupost hagi passat dels 50 milions d'euros previstos inicialment als 76 que costaran. Els treballs hauran de conviure, això sí, amb el trànsit de la zona, que es pot veure afectat.

L'inici d'obres encara, doncs, el tram final després que aquestes comencessin el desembre de 2006. A la visita d'aquest dimarts han participat representants de ciutats afectades com Rubí, Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca.




Teresa Cunillera

Això solventarà molts problemes de circulació i de seguretat vial. És un dia de realitat de realització d'aquesta obra i vull felicitar els alcaldes que, durant tant de temps han reivindicat una obra absolutament necessària.

Joan Puigdomènech

Sempre hi ha el crònic embús del Papiol. Aquesta connexió resol aquest tema i dona fluïdesa a la mobilitat d'aquesta zona, i també a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.