La corresponsabilitat centra les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona a Sant Cugat

Les activitats comencen aquest dimecres i s'allargaran fins a principis d'abril

Les entitats, col·lectius i associacions que han assistit a l'acte / Foto: Cugat.cat

Societat

Publicat el 4/mar/19 per Eva Garrido

La corresponsabilitat de les tasques domèstiques, educatives i de cures vertebren enguany les activitats del Dia Internacional de la Dona a Sant Cugat. Un taller d'automaquillatge, una xerrada sobre empoderament econòmic, la 1a Mostra de Dones Directores i una taula rodona sobre el cos femení són algunes de les propostes organitzades per entitats, associacions i col·lectius de dones de la ciutat. Tot i que el dia oficial és el 8 de març, els actes se celebraran al llarg d'aquest mes i fins a principis d'abril. El municipi s'ha bolcat en l'organització d'un programa d'actes on tothom se senti cridat a deconstruir les desigualtats entre homes i dones. Consulta totes les activitats aquí.

L'associació No Estàs Sola, el grup de Dones de la Creu d'en Blau, La Xarxa de Dones Emprenedores (XDESC), el Col·lectiu per la Cultura Feminista de la Floresta, Paidos , l'Ateneu i el Cinèfil han donat a conèixer, aquest dilluns a l'ajuntament, com commemoraran l'efemèride. La tinenta d'alcalde de Polítiques i Cicles de Vida, Susanna Pellicer, ha agraït i 'encoratjat' les entitats a seguir lluitant pels drets de les dones 'dia a dia'. El consistori ha organitzat la projecció del documental 'Having it all' aquest dimecres a les set de la tarda a la Casa de Cultura.

La programació del Dia Internacional de la Dona posarà sobre la taula qüestions no només relacionades amb lema d'enguany sinó d'altres relacionades amb la sexualitat, la violència masclista i la invisibilització femenina en la cultura. Les escoles Collserola, Joan Maragall, Pi d'en Xandri, Gerbert d'Orlhac, Olivera i Ciutat d'Alba també participaran dels actes amb la gimcana 'ABRACADABRA... Dona Empoderada', organitzada per Paidos.

1a Mostra de Dones Directores
El portal web El Cinèfil, amb el suport dels Cinemes Sant Cugat organitza, del 5 al 8 de març, un cicle de cinc pel·lícules amb un denominador comú: les pel·lícules estan dirigides per dones. La sessió és a dos quarts de vuit de la tarda i el preu de l'entrada és de cinc euros i de 20, l'abonament. La iniciativa neix amb l'objectiu de visibilitzar i donar protagonisme a les dones al món del cinema. La mostra arrenca aquest dimecres amb la projecció de 'Revenge' de Coralie Fargeat


DECLARACIONS

Susanna Pellicer

La corresponsabilitat no és només ajudar. És que hi hagi un equilibri entre el pes que ha d'assumir un home i una dona amb les feines de casa i de cures de la família.

Your browser doesn’t support HTML5 audio