La lluita juvenil contra el canvi climàtic també arriba a Sant Cugat

Un grup de joves dels instituts de la ciutat han importat el moviment 'Fridays for Future'


  • Comparteix:

Clara Blampain i Elsa Compte, impulsores del 'Fridays for Future' a Sant Cugat / Foto: Cugat.cat

Clara Blampain i Elsa Compte, impulsores del 'Fridays for Future' a Sant Cugat / Foto: Cugat.cat

Una desena de joves dels instituts s'han sentit interpel·lats per la crida del 'Fridays for Future', un moviment impulsat per l'estudiant sueca Greta Thunberg, qui un dia es va plantar davant el Parlament suec per criticar la passivitat dels polítics davant el canvi climàtic. A aquest corrent s'han anat sumat nois i noies d'arreu d'Europa que, seguint l'estela de la Greta, cada divendres reivindiquen aquesta lluita. Des de Sant Cugat, les estudiants de 1r i 4t d'ESO de l'Institut Arnau Cadell Elsa Compte, Clara Blampain i 13 companys més s'han organitzat per fer obrir els ulls als joves de la ciutat sobre conseqüències de l'escalfament global.

ESCOLTA-HO

'Els infants estem fent els deures dels polítics perquè no han fet res'. Així de contundent s'ha expressat Clara Blampain sobre la tasca de les administracions. Tan sols fa una setmana que el moviment es va posar en marxa al municipi i les seves impulsores han quedat sorpreses de l'impacte que ha tingut tot i que esperen que en un futur 's'hi sumi més gent'.

Les joves han donat a conèixer la seva tasca al Consell de Joves 13-16 de Sant Cugat i s'han presentat davant l'Ajuntament, que els dóna suport. Els divendres són per aquest moviment el dia assenyalat per aturar-se i reclamar solucions. És per aquest motiu que els joves d'arreu del món estan cridats el proper 15 de març a deixar d'anar a escola i sortir al carrer a manifestar-se.

Les santcugatenques, però, consideren que fer vaga cada divendres 'posa en perill els estudis' i que 'alguns ho aprofitarien per quedar-se a casa'. Així doncs, els joves han decidit que se sumaran a les reivindicacions amb un acte a dos quarts de sis de la tarda la plaça Octavià on penjaran una pancarta davant el Monestir i llegiran un manifest.




Elsa Compte

Nosaltres seguirem amb el moviment. Creiem que és el més correcte i ens afecta. D'aquí 11 anys no es podrà revertir el canvi climàtic.

Clara Blampain

Fa 30 anys que sabíem que en un futur el canvi climàtic se'ns tiraria a sobre. Els polítics i els adults no han fet res. Ara ho hem de fer els infants perquè sinó ningú ho farà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.