Vaga general i aturades, la crida dels sindicats aquest 8-M


Temes relacionats

Serveis mínims per a la vaga del 8-M a centres educatius, sanitaris i municipals de Sant Cugat ( 7/mar/19)

Com afecta la vaga d'aquest 8-M al transport públic ( 7/mar/19)

Les mobilitzacions a Sant Cugat per la vaga feminista del 8-M ( 7/mar/19)


  • Comparteix:

Imatge de la manifestació de l'any passat / Foto: ACN

Imatge de la manifestació de l'any passat / Foto: ACN

Encara que està impulsada per les principals organitzacions feministes, la vaga general d'aquest divendres 8-M, de 24 hores, l'han convocada diversos sindicats com CGT, CNT, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la Intersindical-CSC. Els majoritaris, CCOO i UGT, han convocat aturades de dues hores per torns, com l'any passat.

De fet, aquests dos sindicats han convocat vaga només a diversos sectors: a l'educatiu, al sector de 'Contact Center' i el personal d’empreses d'ETT, als mitjans de comunicació -excepte premsa no diària i publicitat-, al personal de sales de festa, ball i discoteques, a les instal·lacions esportives i gimnasos, a algunes empreses d'àmbit local i administracions i al sector d'acció social, una vaga aquest divendres i aturades de mitja hora, una per torn, tres dijous de març -el 14, el 21 i el 28-. El sector, que inclou els serveis socials externalitzats, suma un total de 13.000 treballadores, majoritàriament dones, amb condicions de treball precàries no només en termes de sou, sinó també pel que fa a la conciliació de la vida laboral i personal, la protecció de la maternitat i la lactància i la prevenció de qualsevol tipus d'agressió durant la seva jornada laboral, argumenten els sindicats.

Sindicats d'estudiants també han fet una crida perquè les universitàries i alumnes de secundària participin de la vaga.

De la seva banda, la patronal Foment del Treball ha sostingut que una vaga general 'no és el mecanisme més adequat' per resoldre conflictes i opta per aconseguir la igualtat entre homes i dones en l'àmbit laboral a través del diàleg i la concertació.

A més d'una vaga laboral, la convocatòria crida a aturar també durant 24 hores el consum, les cures i l'educació. El lema de la protesta, en referència també a la multitudinària manifestació de fa un any, és 'Ens aturem per canviar-ho tot. Ni un pas enrere'.

La protesta reclama la corresponsabilitat en les cures familiars, trencar la bretxa salarial i el sostre de vidre. La discriminació laboral, l'assetjament, la violència sexual, la LGTBIfòbia i el tràfic de dones són altres de les denúncies que aglutina la protesta feminista d'aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.