Descobreix l'investigador Jordi Sunyer, finalista dels Premis Sant Cugat


  • Comparteix:

Jordi Sunyer opta a un dels premis que es donaran el proper 31 de març / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Jordi Sunyer opta a un dels premis que es donaran el proper 31 de març / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El doctor Jordi Sunyer Deu és un dels finalistes que opta als Premis Sant Cugat 2018. Director del programa de recerca en Infància i Medi Ambient de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, on ensenya Medicina preventiva i Salut pública, Sunyer forma part dels 4.000 investigadors més citats del món.

Va ser un dels fundadors del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), un dels centres que va donar origen a ISGlobal. CREAL té com a objectiu estudiar els efectes adversos de la contaminació sobre la salut, i el finalista és un dels principals experts mundials en contaminació de l'aire i salut infantil. Fruit de la seva investigació en aquest camp, l'any 2014, rebia el Premi John Goldsmith, el més prestigiós en Salut i Medi ambient.

Actualment es troba al capdavant del projecte BiSC i estudia els possibles efectes de la contaminació atmosfèrica en l'embaràs, una investigació que s'està duent a terme gràcies a la beca Advanced Grants que el Consell Europeu de Recerca atorga a un nombre limitat de científics d’alt nivell. Sunyer també és el fundador de la cohort de naixement INMA-Infància i Medi Ambient a Espanya.

Jordi Sunyer, científic

Jordi Sunyer, científic

'Valoro molt positivament que un investigador es trobi entre els nominats. Trobo que parla molt bé de Sant Cugat. La recerca és una de les activitats més nobles dels humans per encarar els reptes de la vida a la terra i trobar-hi respostes. Amb aquesta nominació Sant Cugat demostra que creu en el futur i aposta per les noves generacions.'






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.