El Banc del Temps celebra 14 anys amb passat, present i futur


  • Comparteix:

La celebració de l'aniversari de l'any passat / Foto: Cugat.cat

La celebració de l'aniversari de l'any passat / Foto: Cugat.cat

El Banc del Temps de Sant Cugat celebra els 14 anys de vida aquest dissabte a la Casa de Cultura com un projecte consolidat i acostant-se als 600 socis. El banc, un dels més antics de Catalunya, manté així el creixement sostingut des dels seus inicis, quan estava format per una cinquantena de socis. Gòspel, música country i la presentació de l'himne del Banc del Temps, a càrrec d'Amadeu Guarch, seran protagonistes a la festa, que començarà a les sis de la tarda a la Casa de Cultura i acabarà amb un pica-pica de comiat.

El tècnic responsable de la iniciativa, Xavier Suñer, ha passat pels micròfons de Cugat.cat per parlar de la celebració i de l'estat de salut del banc, que acumula 167 hores d'intercanvi individual i 644 d'intercanvi grupal en tota mena de projectes, decidits pels mateixos socis i amb l'única moneda de canvi del temps invertit. Suñer ha explicat que al Banc del Temps 'totes les hores valen el mateix' i ha destacat també el fort component femení del projecte. 417 dones en formen part, per 164 homes, un fet que s'ha mantingut gairebé inalterable des del seu naixement.

'Qualsevol habilitat és benvinguda, podem tenir des d'intercanvis molt tècnics fins a d'altres molt més pràctics', ha assegurat. El futur del Banc del Temps segueix sent esperançador, segons Suñer, i no es detecten signes de 'fatiga' del projecte gairebé tres lustres després.




Xavier Sunyer

Parlava de cohesió social, de bon veïnatge, de col·laboració, de bones pràctiques i igualtat. Són valors que segueixen al projecte, que són universals i que comparteixen tots els bancs del temps.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.