Descobreix 'La vida en un tren', l'obra de teatre finalista dels Premis Sant Cugat 2018


  • Comparteix:

'La vida en un tren', l'obra de teatre finalista dels Premis Sant Cugat 2018 / Foto: Ajuntament

'La vida en un tren', l'obra de teatre finalista dels Premis Sant Cugat 2018 / Foto: Ajuntament

El 2018 Sant Cugat celebrava el centenari de l’arribada del tren a Sant Cugat. Per tal de commemorar l’efemèride, diferents grups de teatre de Sant Cugat van posar sobre l’escenari ‘La vida en un tren’, del santcugatenc Víctor Alexandre, que actualment es troba entre els finalistes dels Premis Sant Cugat 2018.

Dirigida per Teresa Canas, l'obra de teatre, música i dansa va fer pujar sobre l'escenari el passat 25 de març de 2018 prop de 100 actors, que interpretant un total de 200 personatges, van repassar els principals fets històrics dels últims cent anys a partir de petites històries als vagons del tren.

Víctor Alexandre, autor de 'La vida en un tren'

Víctor Alexandre, autor de 'La vida en un tren'

'La vida en un tren' és una obra teatral eminentment santcugatenca en la qual tota la gent que hi va participar era nascuda o resident a Sant Cugat. Avui dia, en què les obres difícilment superen els cinc o sis personatges, va ser un luxe poder comptar amb un centenar d’actors, actrius, ballarins i músics i amb una escenografia realment fabulosa i espectacular, que recreava un vagó de tren i l’andana de l’estació dels FGC de la plaça de Lluís Millet, creada pel taller escenogràfic del Teatre-Auditori. De fet, aquesta era la idea: reunir l’immens capital humà dels diversos grups escènics santcugatencs en una obra vinculada al nostre passat col·lectiu. Aquesta obra es va estrenar el Dia Mundial del Teatre del 2018 per commemorar el centenari de l’arribada del tren a Sant Cugat, una arribada que va canviar per sempre la vida al nostre municipi, i narra la nostra pròpia història, la història de Sant Cugat, de Catalunya i d’Europa, mitjançant alguns dels grans o petits esdeveniments que l’han teixida o que ens han colpit. Són cent anys de vida que passen davant nostre com ho fa el paisatge davant els ulls contemplatius del viatger. La diferència, però, és que aquí el paisatge som nosaltres; allò que veuen els nostres ulls és un fresc del que hem estat i un mirall del que som.'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.