CCOO alerta de sobreràtio d'alumnes als centres de Sant Cugat

També adverteix de saturació a la majoria d'escoles i instituts de la comarca


  • Comparteix:

CCOO ho atribueix a una 'manca de planificació' de la Generalitat / Foto: Cugat.cat

CCOO ho atribueix a una 'manca de planificació' de la Generalitat / Foto: Cugat.cat

CCOO es mostra contundent amb la quantitat d'alumnes per aula. Exposa que n'hi ha masses i alerta de situació de sobreràtio a les aules santcugatenques, tant a infantil i primària com a secundària. En dades, explica que a la ciutat el 41% d'aules d'infantil i primària superen el llindar establert per llei, fixat en 25 alumnes per aula. En el cas de secundària, el límit és de fins a 30 alumnes per grup i a Sant Cugat se supera en un 15% de les aules d'ESO.

Són dades elaborades per part de CCOO Educació del Vallès Occidental, que fa uns mesos va demanar a la Generalitat les xifres d'alumnes de la comarca i que les ha analitzat per detectar possibles problemàtiques. De fet, les dades santcugatenques no són alienes a les del conjunt de la comarca. Comissions alerta que el 42% de les aules d'infantil i primària al Vallès pateixen una situació de sobreràtio i que a secundària la situació es reprodueix en un 37% de les aules.

'Falta de planificació'
En declaracions a Cugat.cat, el sindicat intercomarcal d'Educació al Vallès Occidental, José Navajas, ha lamentat la 'sobresaturació' de les aules santcugatenques i vallesanes, i l'ha atribuïda a 'una falta de planificació' per part de l'administració. També ha alertat de les conseqüències que aquest fet pot tenir tant en docents com en alumnes. 'La càrrega d'estrés, especialment per als professors, és molt més gran', ha puntualitzat.

Navajas ha explicat que des de CCOO han proposat als grups parlamentaris catalans que s'elabori una normativa que redueixi les ràtios a les aules catalanes. En aquest sentit, proposen que a infantil i primària el llindar sigui de 20 alumnes per aula, que a secundària sigui de 25 i que a l'educació postobligatòria se situï en els 30. 'L'educació ha de ser una prioritat per a l'administració, tot és qüestió de voluntat política', ha remarcat.



José Navajas

Hi ha hagut una falta de planificació i previsió al territori per poder assumir el creixement demogràfic que hi ha hagut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.