Juan Tortosa reflexiona a Sant Cugat sobre l'estat del periodisme

Presenta el llibre 'Periodistas. El arte de molestar al poder' amb José Manuel Pérez Tornero


  • Comparteix:

El catedràtic J.M. Pérez Tornero amb l'autor Juan Tortosa / Foto: Cugat.cat

El catedràtic J.M. Pérez Tornero amb l'autor Juan Tortosa / Foto: Cugat.cat

El passat, el present i el futur del periodisme. Aquest és l'eix vertebrador del llibre 'Periodistas. El arte de molestar al poder' (Roca Editorial), del periodista Juan Tortosa, que aquest divendres ha presentat el seu llibre a Cal Temerari. Es tracta d'una revisió subjectiva de l'estat de la professió a través de la seva experiència professional, des dels seus inicis com a periodista durant el Franquisme fins a l'actualitat. 'És tot un document històric', ha destacat el santcugatenc i catedràtic en Periodisme José Manuel Pérez Tornero, que ha acompanyat Tortosa en la presentació.

Un llibre reflexiu que vol posar l'accent tant en el present com en el futur de la professió. Un ofici, han dit, que 'no passa pel seu millor moment', però tot i així s'han mostrat optimistes de cara al futur. 'Hi haurà periodisme mentre hi hagi persones que necessitin que els expliquin històries', ha remarcat Tortosa. Pérez Tornero també hi ha coincidit i ha recordat que la situació de desprestigi que viu la professió periodística no és aliena a la que experimenten, per exemple, els professionals de la medicina davant la defensa de qüestions com les vacunes.

'Reivindicar el periodisme decent és una obligació que tenim tots els que ens dediquem a aquest ofici i hem vist les grans dificultats que hi ha per escriure en llibertat', ha reblat Tortosa.

L'acte, organitzat per la Unipau, ha estat una de les 'Nits Temàtiques' que l'entitat programa a la ciutat.




Juan Tortosa

Crec que la idea fonamental del llibre és que hi haurà periodisme mentre hi hagi gent que necessiti que li expliquin històries.

José Manuel Pérez To

És una perspectiva històrica que comença abans de la mort de Franco fins avui, i explica que li passa en cada situació. És un document molt interessant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.