Coneix mossèn Blai Blanquer, finalista dels Premis Sant Cugat


  • Comparteix:

Mossèn Blai va ser rector de la parròquia durant 21 anys / Foto: Localpres

Mossèn Blai va ser rector de la parròquia durant 21 anys / Foto: Localpres

Mossèn Blai Blanquer és finalista als Premis Sant Cugat pels seus 21 anys de dedicació al Monestir de Sant Cugat. Va arribar a la ciutat el 1997, quan tenia 62 anys. Va començar organitzant Càritas, s'ha dedicat molt a les persones i ha dinamitzat diversos grups de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià. Durant aquests anys, Mossèn Blai també ha tingut una dedicació especial al Monestir de Sant Cugat, destinant recursos i buscant complicitats per fer restauracions i reparacions constants quan l’edifici ho requeria.

Mossèn Blai, a més, ha estudiat i ha fet recerca sobre la història del Monestir i de Sant Cugat i ha recollit una col·lecció d’objectes que actualment es troben a la Casa Abacial en un format de petit museu. Ha fet investigació de les tradicions i va crear la cerimònia d’homenatge al màrtir Cugat, que es fa cada 27 de juliol.

Després de 21 anys de dedicació, Blanquer s'acomiada del Monestir de Sant Cugat amb una missa el juny de 2018.

Mossèn Blai Blanquer

'La comissió encarregada de gestionar els Premis Sant Cugat 2018 em va comunicar que pensaven incloure’m entre els candidats, si ho acceptava. La notícia em va sorprendre i vaig demanar que m’ho deixessin pensar. D’una banda tenia molt clar que ja havia estat obsequiat amb escreix amb el premi immerescut de l’inoblidable comiat al Monestir. Però d’altra banda em va semblar que no podia mostrar-me malagradós amb les persones que, des d’aquest altre àmbit, havien pensat en aquest vell jubilat. I vaig acceptar ser candidat. N’estic content. És que sempre que agafo el tren i ara he de passar de llarg, Sant Cugat mai no em passa per alt.'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.