Santiago Pie, nou president dels Castellers de Sant Cugat

El cap de colla serà Martí Vinyes en una junta que 'vol allargar els càrrecs'


Temes relacionats

Els Gausacs tanquen l'assemblea general ordinària sense relleu a la presidència ( 2/feb/19)

Gemma Aristoy deixarà la presidència dels Castellers de Sant Cugat (14/nov/18)


  • Comparteix:

El president Santiago Pie (esquerra) amb Martí Vinyes (dreta) / Foto: Cugat.cat

El president Santiago Pie (esquerra) amb Martí Vinyes (dreta) / Foto: Cugat.cat

Els Castellers de Sant Cugat ja tenen nova junta. En una assemblea aquest dimarts, els Gausacs han acordat que Santiago Pie sigui el nou president de l'entitat verda i que Martí Vinyes en sigui el cap de colla. També han decidit que Isabel Pahisa i Enric Aguadé s'encarreguin de la secretaria de l'entitat, i que Bernat Alonso en porti la tresoreria.

Entre els objectius de la nova junta hi ha els d'apropar la colla a la ciutadania i sumar més castellers. Un altre dels reptes és donar continuïtat als càrrecs i garantir el relleu generacional amb mandats més llargs. Per això, han decidit recuperar els mandats de dos anys en els càrrecs, una fórmula que van deixar d'utilitzar fa 10 anys i que aquest dimarts han votat per reincorporar als estatuts.

En declaracions a Cugat.cat, Pie ha explicat que d'aquesta manera es vol 'assegurar la continuïtat i el traspàs d'informació'. 'Així podrem evitar mancances que fins ara teníem', ha asseguretat el nou president, que ha admès que ha costat trobar un relleu a la junta sortint. Pel que fa als objectius també ha remarcat que un altre dels punts forts del nou equip serà el de 'cuidar els castellers'.

El nou president dels camises verdes també ha dit que esperen que finalment la colla pugui tenir enguany l'ús exclusiu de la Sala Canigó, l'espai on assagen. 'Ja s'hi està treballant des de fa temps i esperem que pugui ser una realitat aquest any'. A banda, ha volgut agrair la feina feta de la junta sortint, especialment la tasca de la ja expresidenta, Gemma Aristoy. 'Ha estat una equip que ha capitanejat la colla durant quatre anys i això fa que el traspàs sigui més lleuger i fàcil'.

'No renunciar als castells de 8'
En l'àmbit tècnic, es focalitzaran en 'noves tècniques i dinàmiques', i 'no renunciaran als castells de 8'. El substitut d'Èric Bellmunt i Toni Serra, el nou cap de colla Martí Vinyes, també ha dit que, després de convertir-se en colla de 9 fa dos anys, un altre dels objectius serà fer altres 'castells de gamma alta'.

L'assemblea, feta a la Casa de Cultura, ha comptat amb una seixantena de persones i ha donat llum verda a la proposta de la nova junta amb 59 vots a favor. La propera cita castellera serà aquest diumenge a les 12 del migdia a Igualada, on els Gausacs hi faran una actuació.








Santiago Pie

Acabem de votar per canviar els estatus perquè en comtpes d'un any, els càrrecs siguin de dos. La idea és prolongar tant els càrrecs principals com els de les feines més petites.

Martí Vinyes

Els Gausacs som una colla de 8. Lluitarem per mantenir-los i confiem en què puguin arribar també algun castell de gamma alta de 9.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.