El Sindicat de Llogaters alerta de la presència de Desokupa a Sant Cugat

L'entitat demana mesures a Ajuntament i cossos policials contra l'empresa, dedicada a la desocupació d'immobles


  • Comparteix:

El Sindicat de Llogaters alerta de la presència de l'empresa Desokupa a Sant Cugat. L'entitat demana al consistori i als cossos de seguretat accions 'urgents' per frenar l'activitat de l'empresa a la ciutat. Segons l'entitat, aquesta setmana s'hauria produït la primera actuació registrada pel sindicat, a Valldoreix. Alerten de pràctiques 'mafioses' i remarquen que utilitzen 'amenaces' i fins i tot 'agressions' per desallotjar habitatges. Demana 'identificar' els seus treballadors, quina mena d'actuacions han fet i prendre mesures per aturar aquestes pràctiques.

Segons ha explicat el portaveu del Sindicat, Marco Simarro, Desokupa hauria visitat dues vegades a la dona que okupa la casa al passeig de Rubí número 9, un habitatge que, segons ha explicat, 'fa molts anys que està buit i mig embargat per l'Ajuntament de Barcelona'. En aquestes visites, s'hauria 'amenaçat' a l'habitant de la casa d''arrencar la tanca' que rodeja l'edifici i fins i tot 'entrar' a la casa. Simarro també ha alertat que aquesta empresa ha arribat a 'agredir i treure a la força' a persones de les cases en les seves actuacions.

En aquesta actuació, els membres de Desokupa haurien assegurat que tenien 'permís de l'Ajuntament per fer obres' i que els Mossos d'Esquadra n'estarien 'assabentats'. Simarro nega aquestes afirmacions i per això crida a Ajuntament i cossos policials a actuar davant una empresa que assegura disposar d'autorització per part seva.

Es tractaria, segons els registres del sindicat, de la primera vegada que actua a Valldoreix, tot i que ha obert la porta a que ho hagin fet en altres ocasions que no hagin transcendit. De fet, el regidor no adscrit Dimitri Defranc va fer un prec al ple de febrer de fa dos anys sobre la presència de Desokupa a la ciutat, tot i que mai no van fer-se públics casos concrets.


Marco Simarro

Apel·len a l'entitat municipal de torn o a la policia per atemorir a la persona que està aquí i això ho haurien de saber. Es tracta d'identificar aquestes persones i posar-se en contacte amb la polícia perquè faci el que cal amb aquestes persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.