La Junta Electoral de Zona resol que l'Ajuntament retiri la pancarta dels presos

La resolució arriba per la denúncia presentada per Cs


Temes relacionats

Cs exigeix la retirada de les pancartes dels 'presos polítics' dels edificis públics (14/mar/19)


  • Comparteix:

Imatge de la pancarta a la façana del consistori / Foto: Localpres

Imatge de la pancarta a la façana del consistori / Foto: Localpres

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Terrassa ha resolt que l'Ajuntament de Sant Cugat ha de retirar la pancarta de suport als presos. D'aquesta manera, la JEZ dóna la raó a Cs que va reclamar la retirada d'aquest tipus de simbologia als edificis públics, entre ells el consistori de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix. L'organisme insta l'alcaldessa a retirar la pancarta en un termini improrrogable de 48 hores, a partir del moment en què rebin la notificació. El portaveu municipal taronja, Aldo Ciprian, ha explicat que espera que 'com a representats polítics compleixin la llei' i que ara tota la responsabilitat recau en l'alcaldessa, Carmela Fortuny.

Abans de resoldre sobre el tema, la Junta Electoral de Zona requerirà a la Policia Municipal de Terrassa un informe fotogràfic de la pancarta indicant la seva ubicació a l'edifici consistorial 'i no en edificis contigus'. Sobre la pancarta a l'edifici de l'EMD, l'organisme conclou 'prèviament a resoldre el cas' demanar un informe a 'la policia municipal d'aquesta entitat' amb fotos que acreditin l'existència de la mateixa amb la seva ubicació.

El Partit Popular, a l'espera
El PP va presentar dilluns passat un recurs davant la Junta Electoral Central (JEC) perquè es retirés 'immediatament' la pancarta. L'acció va arribar després que el portaveu municipal, Álvaro Benejam, enviés a l'alcaldessa una carta. A la missiva, el partit exposava que la pancarta 'vulnera el principi de neutralitat' en període electoral i advertia Fortuny de possibles 'responsabilitats legals' si no la retirava.









Aldo Ciprian

Jo espero que com a representats polítics que són compleixin la llei. Ells són responsables del que succeeixi. L'alcaldessa serà la responsable si no es compleixen les prerrogatives de la Junta Electoral de Zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.