Descobreix Maria Dolors Renau, finalista als Premis Sant Cugat 2019


  • Comparteix:

Maria Dolor Renau és finalista als Premis Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Maria Dolor Renau és finalista als Premis Sant Cugat / Foto: Ajuntament

La psicòloga, pedagoga, política, escriptora i activista social, Maria Dolors Renau i Manén, és finalista als Premis Sant Cugat 2018 pels 40 anys que ha dedicat a la lluita feminista. Va néixer a Barcelona el 1936 però, actualment, viu al barri del Centre-Estació. Al 2018 també s'han complert quatre dècades de la vinculació de Renau amb el PSC, partit que li va permetre portar la lluita feminista al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu. Aquesta nominació al Premis Sant Cugat reconeix la trajectòria política i literària de Renau que tenen el feminisme com a eix comú.

La seva incansable lluita pels drets civils i de la dona ha portat Maria Dolors Renau a rebre diversos premis i condecoracions.

Maria Dolors Renau

'Moltes gràcies a tota la gent que ha pensat que jo podria estar nominada. Des de ben petita conec Sant Cugat i he pogut dedicar molts anys de la meva vida a la cultura i la política, sobretot als drets de les dones. No m’esperava la nominació, ja que tot el que he fet ho he fet per gust. Me n’alegro molt, espero que serveixi perquè les dones de totes les edats puguin seguir lluitant per la cultura, per totes les cultures.'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.