Les altes concentracions de pol·len a l'atmosfera poden provocar l'aparició de nous al·lèrgics


  • Comparteix:

Altes concentracions de pol·len a Sant Cugat / Foto: Cugat.cat

Altes concentracions de pol·len a Sant Cugat / Foto: Cugat.cat

Arriba una primavera complicada pels al·lèrgics al pol·len i, també, per als que no ho són. La tardor plujosa de l'any passat i les condicions climàtiques actuals, amb una temperatura més càlida del normal, han provocat altes concentracions de pol·len a l'atmosfera. Segons la previsió de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (XAC), de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i el Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i d'Ecologia de la UAB, arriba una forta primavera pol·línica. És per això que la coordinadora de la XAC, Jordina Belmonte alerta que la presència de pol·len té pics 'molt alts' i podria provocar que persones encara no al·lèrgiques, 'aquest any s'hi tornessin'.

El pol·len més abundant que hi ha a l'atmosfera prové de cupressàcies com els xiprers, els plàtans, la parietària i, a diferència d'altres anys, també del pi. Belmonte assegura que aquesta primavera 'pinta malament' per la 'pluja de la tardor', que ha provocat que arbres i arbustos 'carreguin molta força i, a l'hora de florir, ho fan de manera abundant'. Encara hi ha un missatge esperançador davant d'aquestes 'previsions desesperants, però: en cas de pluja, els ruixats netejarien i farien caure el pol·len acumulat.

Els nivells de pol·len es poden consultar, actualitzats cada setmana, al web de la XAC.


Jordina Belmonte

En principi pinta malament. Va ser una tardor molt plujosa i ha servit perquè els arbres i els arbustos carreguin molta força i, a l'hora de florir, ho fan de manera abundant. Darrere la flor, hi ha el pol·len, i tenim nivells de pol·len molt abundants aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.