Free Romeva exposa a la plaça d'Octavià 'la vulneració dels drets fonamentals'

La mostra, anomenada 'No hi ha dret', es podrà veure de deu del matí a dues de la tarda dissabte i diumenge


  • Comparteix:

Detall del cartell / Foto: Free Romeva

Detall del cartell / Foto: Free Romeva

La campanya Free Romeva vol posar de manifest aquest cap de setmana la 'regressió de drets fonamentals' que pateix l'Estat espanyol. Ho farà amb una exposició titulada 'No hi ha dret', que es podrà veure a la plaça d'Octavià de deu del matí a dues de la tarda tant dissabte com diumenge.

La mostra recull alguns dels exemples, segons la plataforma, que 'afecten diàriament tant a diferents col·lectius com persones a títol individual'. Una exposició que, dividida per capítols, pretén posar sobre la taula casos que fan referència a la llibertat d'expressió, a les polítiques migratòries, als drets penitenciaris i judicials, als 'abusos' de la política antiterrorista, al dret a l'habitatge i a la memòria històrica. La portaveu de Free Romeva, Gemma Aristoy, ha explicat que es tracta 'd'un encàrrec pràcticament directe' de l'exconseller santcugatenc Raül Romeva, que, com la resta de presos, 'no veuen la causa personal, sinó col·lectiva'.

En aquest sentit, Aristoy també ha recordat que ja van portar l'exposició censurada a ARCO sobre els presos independentistes. El col·lectiu assegura que la causa que es jutja al Tribunal Suprem, amb Romeva com un dels acusats, és 'un exemple més' d'aquesta 'regressió de drets fonamentals'.

L'exposició, que conté imatges dels casos amb una breu descripció i amb preguntes que volen 'obrir la ment' per 'generar reflexió', també es farà visible el cap de setmana vinent, l'últim de març, però en aquest cas a la Rambla del Celler.


Gemma Aristoy

Surt d'un encàrrec pràcticament directe del Raül Romeva. Tant ell com la resta de presos tenen claríssim que la causa no és personal sinó col·lectiva. Llavors ens va demanar que fessim el possible quina és la situació a l'Estat espanyol en aquest sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.