Sant Cugat registra aquest any 10 denúncies més sobre violència de gènere que l'any passat


  • Comparteix:

Des de les 81 consultes fetes enguany al servei DonaInformació, 28 són relacionades amb maltractaments

Des de les 81 consultes fetes enguany al servei DonaInformació, 28 són relacionades amb maltractaments

El servei municipal DonaInformació ha registrat aquest any 81 consultes, 28 de les quals estaven relacionades amb els maltractaments físics, psíquics o sexuals. En el mateix període, la policia ha formalitzat 46 denúncies per casos de violència contra les dones, 10 més que l'any anterior. Aquestes dades s'extreuen del segon informe sobre l'impacte de la violència de gènere a Sant Cugat, que es presenta aquest dimecres.

La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha avançat al programa 'Barra Lliure' d'aquesta emissora algunes de les dades que inclou l'informe, corresponent als primers 10 mesos d'aquest any. En aquest període, el servei municipal DonaInformació ha atès un total de 81 dones, 28 d'elles per casos de maltractaments. 12 dels casos corresponen a violència física, mentre que la resta pertanyen al grup dels maltractaments psíquics i sexuals.

A més, en el que portem d'any, la policia ha registrat 46 denúncies per casos de violència contra les dones, 10 més que l'any passat. Aquest increment, segons la regidora d'Igualtat, s'explica perquè les dones estan començant a perdre la por a denunciar. Escoltem Marta Subirà.

Marta Subirà

Això no vol dir que ara hi hagi més maltractaments, sinó que hi ha més dones que s'atreveixen a denunciar.


A banda del servei DonaInformació, el teixit associatiu santcugatenc també aporta mecanismes de suport i assessorament a les dones que pateixen maltractaments. Una de les entitats que treballa en aquest camp és Atena-Dones de Sant Cugat. Escoltem la seva presidenta, Carme Larraburu.

Carme Larraburu

Les dones han de saber que no estan soles. Que intentin posar-se en contacte amb o amb el servei DonaInformació o amb les associacions per informar-se.


Recordem que aquest dimecres es presenta, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, l'informe de l'impacte de la violència de gènere a Sant Cugat, corresponent a l'any 2004.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.