Desarticulat un grup criminal implicat en centenars de furts a turistes a l'AP-7

El jutjat ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per als sis detinguts


  • Comparteix:

Imatge d'un dels robatoris / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge d'un dels robatoris / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut els màxims responsables d'un grup criminal que furtava turistes a les àrees de servei i als peatges de l'AP-7, des de la Jonquera fins a Múrcia. Les detencions, a sis homes d'entre 35 i 50 anys que acumulen centenars d'antecedents en diversos països d'Europa, van tenir lloc aquest dilluns a la matinada a Reus, l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant en un operatiu amb més d'un centenar d'efectius del cos. També se'ls atribueixen fets a altres vies ràpides, com la C-32 i l'A-2.

'Modus operandi'
El 'modus operandi' utilitzat pels autors consistia en la modalitat de 'punxarodes'. Els autors punxen una roda al vehicle de la víctima, posteriorment el segueixen fins que la víctima s'ha d'aturar al voral, moment en què els autors també aprofiten per aturar-se i sostreure els objectes de l'interior del vehicle. Donat el grau d'especialització adquirit, en algunes ocasions ja no els calia punxar la roda i feien aturar el vehicle que volien assaltar fent indicacions com si tinguessin algun problema. Els autors distreien les víctimes amb l'excusa d'ajudar-los mentre aprofitaven per sostreure'ls els objectes de l'interior del vehicle.

Als presumptes autors se'ls atribueix d'un total de 22 delictes de furt, 6 delictes de danys lleus, set delictes contra la seguretat del trànsit, dos delictes de robatori amb violència i intimidació, un delicte de receptació, dos delictes d'apropiació indeguda de vehicle, un delicte de robatori amb força i set delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir, a més de pertinença a grup criminal.

El jutjat d'instrucció 3 de Reus ha acordat aquest dimecres al vespre la presó provisional comunicada i sense fiança per als sis detinguts. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.