L'ANC desaprova la decisió de l'Ajuntament de girar la pancarta dels presos

L'entitat no combrega amb 'magnificar' l'acatament del dictamen de la JEZ


Temes relacionats

L'Ajuntament de Sant Cugat gira la pancarta dels presos i la manté penjada (27/mar/19)

El PP carrega contra Fortuny i veu 'absurda' la maniobra de la pancarta (27/mar/19)

Cs denuncia Fortuny a la Fiscalia per mantenir la pancarta dels presos (25/mar/19)


  • Comparteix:

Palet, al centre, al local de l'ANC / Foto: Cugat.cat

Palet, al centre, al local de l'ANC / Foto: Cugat.cat

L'ANC desaprova 'les formes' amb què l'Ajuntament ha donat compliment a la resolució de la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Terrassa de retirar la pancarta dels presos de la façana del consistori. És per aquest motiu que l'assemblea no ha acudit aquest dimecres a l'acte 'simbòlic' per acatar el dictamen, en què s'ha optat per girar la pancarta i mantenir-la penjada. L'entitat no vol ser partícip d'un acte que, en resposta a la JEZ, suposa una 'humiliació' i per això ha emplaçat els seus socis a no acudir a la plaça de la Vila.

'Nosaltres haguéssim preferit retirar la pancarta a les tres de la matinada' per ser més discrets i no 'magnificar un acte que ens recorda una claudicació forçosa, un atemptat per a nosaltres'. Així s'ha expressat en roda de premsa el coordinador de l'ANC, Xavier Palet, que ha mostrat certa sorpresa per la 'imaginativa' opció del consistori, motivada a última hora, ha suggerit.

'No estem per jugar-nos una inhabilitació de l'alcaldessa', ha etzibat Palet, que ha aprofitat per fer autocrítica i ha recordat que l'ANC no va estar molt satisfeta amb l'acte simbòlic amb què es va despenjar l'estelada de la plaça d'Octavià, just fa dos anys, per imperatiu judicial. 'Es va despenjar i doblegar l'estelada com si fos la bandera americana' ha recordat, tot assegurant que no seran 'còmplices' d'aquest tipus d'escenificacions. Palet ha recordat que la pancarta de suport als 'presos polítics' va ser una donació de l'ANC i ha aclarit que no participarà en actes d'aquest tarannà.

La resposta de l'ANC a la Junta Electoral
Les 'formes' de l'ANC són unes altres. O això ha evidenciat Palet amb l'acció que l'ANC ha anunciat per plantar cara a la resolució de la JEZ de retirar la pancarta. 'Contra la repressió, llaços grocs i estelades als balcons' és el nom de la campanya que l'entitat ha engegat aquest dimecres i a través de la qual donarà a tothom que vulgui aquests símbols perquè la protesta llueixi a les cases de particulars. 'Volem omplir de groc les finestres de Sant Cugat', ha expressat Palet. Per això, ha apuntat que la recollida, a un preu voluntari, d'aquests llaços i estelades es podrà fer de dilluns a dijous, de sis a vuit de la tarda.

Una segona pancarta
L'Ajuntament, segons ha pogut saber Cugat.cat, ha penjat al llarg d'aquest dimecres una segona pancarta, també girada, a sobre de la primera per 'donar més pes i evitar que l'aixequi el vent', han dit fonts municipals.




Xavier Palet

Això ho volíem aclarir en la premsa. No participem en l'acte perquè aquest tipus de format no ens agrada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.