El Pla de Ciutadania enceta una segona fase per consensuar polítiques d'integració als nouvinguts

El Pla pretén avançar cap a un model integrador de ciutat

Societat

Publicat el 23/nov/04 per Anna Gonzalez

Una xerrada sobre arrelament, pertinença i comunitat, a càrrec de la historiadora, Elisabeth Uribe, ha donat el tret de sortida a la segona fase del Pla de Ciutadania, que impulsa l'Ajuntament. L'objectiu d'aquesta iniciativa és portar a terme projectes d'integració pels nouvinguts amb el suport de les entitats del municipi.

L'Ajuntament, amb el suport de les entitats del municipi, posa en marxa la segona fase del Pla de Ciutadania. El principal objectiu del Pla és aconseguir la integració de tota la ciutadania a través dels diferents projectes que s'estan gestionant des de la Taula d'Immigració. Ho explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon.

Toni Ramon

Volem, a través de la dinamització de les entitats, dibuixar quins programes s'han d'aplicar per aconseguir l'integració de tots els ciutadans del municipi.


Aquesta segona fase del Pla de Ciutadania s'ha iniciat amb una xerrada sobre immigració a càrrec de la historiadora colombiana Elisabeth Uribe. Per Uribe, la integració dels nouvinguts passa per assumir les obligacions que tots tenim amb els altres, no només els drets. A més, Elisabeth Uribe ha insistit en la necessitat d'empatitzar, obrir-nos a les altres cultures i aprofitar el que ens poden oferir.

Elisabeth Uribe

Hem de tenir una actitud oberta i de curiositat, on l'altre et pugui donar i fer de mirall de la teva pròpia cultura.


El Pla és va iniciar el mes de maig de 2002 i va comptar amb la col·laboració i assessorament de la Càtedra Unesco fins el mes de juny de 2003. Des de l’inici del Pla s’ha treballat amb la intenció de dinamitzar diferents accions al voltant de la interculturalitat i la gestió de la diversitat, a l’espera de l’inici de la segona fase.

A l’octubre de 2004 es va sumar a l’elaboració del Pla de Ciutadania l’entitat Desenvolupament Comunitari, que ajudarà a dinamitzar la segona fase, en la qual s’ha d’arribar a un consens de la diagnosi i dels eixos estratègics, amb els diferents actors socials, i s’han de dissenyar, concretar i iniciar programes concrets.