L'oficina d'atenció a persones amb diversitat funcional, més a prop

L'Ajuntament oferirà un servei d'informació i consultoria per al foment de la inclusió

Societat

Publicat el 28/mar/19 per Martí González

L'Ajuntament oferirà en els propers mesos un servei d'atenció i d'informació sobre la diversitat funcional. De fet, aquesta oficina, que encara no està oberta al públic, ja ha organitzat aquest dijous una jornada dirigida al personal tècnic i directiu de l'administració pública i a les entitats socials dedicades a fomentar la inclusió i accessibilitat laboral, per conèixer el 'paper protagonista' que han de jugar les administracions en aquest aspecte.

La conferència principal de la jornada ha anat a càrrec del professor associat de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i subinspector laboral d'Ocupació i Seguretat Social, Jorge Pérez, que s'ha centrat en la normativa per l'accés i inclusió de les persones amb alguna discapacitat al món laboral. En aquest sentit, Pérez ha assegurat que una persona amb discapacitat és 'molt capaç per treballar' i que hem de dissenyar un món 'per a tothom, i no per a un estàndard'.

La benvinguda ha anat a càrrec de la regidora de Recursos Humans, Esther Salat, que ha reconegut una manca de 'centralització' i d'accés a la informació per a les persones dels recursos que pot aportar l'Ajuntament. En aquest sentit, ha explicat que la creació de l'Oficina d'atenció a la diversitat funcional vol 'acompanyar' les persones.

També s'hi ha referit una de les responsables d'aquesta oficina, l'assessora de l'Ajuntament Elena Vila, que ha destacat la 'transversalitat' i la 'universalitat' de l'oficina, que servirà per coordinar recursos i possibilitats amb altres àrees del consistori i també amb les entitats socials que es dediquen a la inclusió.

La jornada, que ha tingut lloc al Cafè Auditori, ha comptat amb una cinquantena d'assistents.






DECLARACIONS

Jorge Pérez

Les persones no poden estar abocades a una polítiques assistencialistes que neguin les seves capacitats. Una persona amb discapacitat no és incapaç de treballar. Si fem un món dissenyat per a tothom i no per a un estàndars, les persones amb discapacitat treballaran com la resta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Esther Salat

Hem detectat que la informació sobre les polítiques de les administracions no està ben explicada i centralitzada, sovint és com una gimcana per a les famílies. La intenció és acompanyar aquestes persones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Elena Vila

Volem que sigui una oficina transversal, d'atenció universal i que hi hagi una coordinació amb la resta de serveis de l'Ajuntament i amb les entitats del municipi que fa anys que treballen.

Your browser doesn’t support HTML5 audio