Sant Cugat es treu el barret davant Eduard Jener

El crític cultural ha rebut aquest diumenge el Premi Extraordinari Sant Cugat


  • Comparteix:

El crític d'arts escèniques i col·laborador de Cugat.cat Eduard Jener ja té el reconeixement oficial per part de la ciutat amb un Premi Extraordinari San Cugat. El guardó, entregat per designació directa per part de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, posa en valor 'la seva implicació a la cultura de la ciutat a través dels òrgans de reflexió i participació ciutadana'. Al seu discurs Jener ha expressat la seva sorpresa per rebre el premi: 'Creia que aquest moment mai no arribaria', ha admès.

El guardó l'ha rebut en un espai especial per a ell, el Teatre-Auditori. Un equipament on ha gaudit, ha assegurat, de més de 1.000 funcions des del dia que va obrir. De fet, recentment ja havia pujat a l'escenari, amb motiu del 25è aniversari de la sala, però llavors el focus no estava posat en la seva figura.

Emocionat, Jener ha agraït el suport a la seva família, en especial a la seva dona, la Marga, que ha estat al seu costat per fer possible 'tot el que sóc i el que he fet; cada dia t'estimo més'.

Jener també ha explicat un capítol personal: fa nou mesos li van extirpar un carcinoma del fetge. 'Sembla que la cosa va funcionar bé i aquí estic amb més ganes que mai', ha celebrat. Arran d'aquest episodi, el crític ha instat tothom a 'viure minut a minut, hora a hora, dia a dia, per aprofitar tots els moments de l'única cosa que tenim de veritat: la vida'.

Quant a Sant Cugat, el guardonat ha posat en valor el teixit associatiu de la vila, que fa possible que es converteixi 'en un espai humà'.

'Visquin Sant Cugat, no a Sant Cugat, dia a dia', ha conclòs.

Reconeixement de Fortuny
Al seu discurs, l'alcaldessa ha posat en valor 'l'experiència i trajectòria dedicada a allò que apassiona' en Jener, en referència a les arts escèniques. De la seva tasca ha destacat el 'rigor, la predisposició, la passió i l'amor per la cultura' que demostra dia a dia.

Una vida dedicada a la cultura
Nascut el 1940 a Barcelona, Eduard Jener i Estañol és resident a la Floresta des de 1965. És col·laborador de Ràdio Sant Cugat -ara Cugat.cat- des de la seva fundació, i des de 1994 al setmanari 'Els 4 Cantons', després 'Diari de Sant Cugat' i actualment a Cugat.cat al capdavant del programa 'Molta comèdia' i al 'TOT Sant Cugat' amb articles d'opinió i crítiques d'arts escèniques.

També ha escrit les novel·les 'Els misteris de Sant Cugat', publicada el 1996 en capítols setmanals a 'Els 4 Cantons', '75 anys de la Creu Roja Sant Cugat-Rubí', conjuntament amb Joan Tortosa el 1998 i 'Les mil i una nits (i algunes tardes)' per la celebració del 25è aniversari del Teatre-Auditori.

Ha estat cofundador de l'associació Amics de Pedra i Sang i membre de la seva junta durant 10 anys. És membre, també, del Consell de Cultura de la ciutat des de la seva fundació i sotspresident del 2008 al 2016, i del Consell de Ciutat, del qual n'és sotspresident des del 2016. També forma part de l'Organisme Autònom Municipal Centre Cultural Sant Cugat (OAMCCSC) des de 2008 i del Consell Consultiu i Assessor d'EPEL Cugat.cat des de 2014.




Eduard Jener

Cal viure minut a minut, hora a hora, dia a dia, aprofitar tots els moments de l'única cosa que tenim de veritat, que és la vida.

Carmela Fortuny

De l'Eduard destaco l'experiència, la trajectòria de tota una vida dedicada a allò que t'apassiona. En destaco el rigor, la passió i l'amor per les arts escèniques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.