Sant Cugat s'afegeix a la commemoració del Dia Mundial de la Sida amb diversos actes de sensibilització


  • Comparteix:

Sant Cugat se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial de la SIDA, sota el lema 'Que m'escoltes?'. Entre les diferents activitats previstes, avui hi ha taules informatives als CAPs de Sant Cugat, Valldoreix i Torreblanca, així com als centres d'ensenyament i també en algunes entitats. També des d'avui pot veure's l'exposició 'Sida sobre rodes' a la Biblioteca del Mil·lenari.

Les activitats amb motiu del Dia Mundial de la Sida van començar aquest passat cap de setmana i continuen a partir d'avui, amb iniciatives tan diverses com una exposició a la Biblioteca del Mil·lenari o tallers preventius sobre la malaltia, a càrrec de l'ONG Actua Vallès.

L'objectiu d'aquestes propostes,organitzades per l'Ajuntament, diverses entitats i també els centres d'ensenyament, és sensibilitzar a la ciutadania, i fer reflexionar sobre les responsabilitats individuals i col·lectives en la lluita de la malaltia. I és que, per al regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, la conscienciació sobre el SIDA s'ha de treballar cada dia, però que és bo que hi hagi un dia a l'any pern informar la població de manera més massiva.

Enric Tomàs

Per la SIDA s'ha de treballar cada dia i durant tot l'any, però sempre que hi hagi oportunitat s'ha de treballar per sensibilitzar a la població i sobretot als adolescents i arrivar a sectors on costa més arrivar.


En aquest sentit, Enric Tomàs ha afegit que no es pot oblidar la millora que hi ha hagut en els darrers anys pel que fa a sensibilització ciutadana, però que ara l'important és continuar de la mateixa manera, per tal que els adolescents s'impliquin més en la prevenció d'aquesta malaltia. L'escoltem.

Enric Tomàs

No podem oblidar que tot l'èxit i millora que ha hagut en els darrers anys, pel que fa la sesibilització. L'adolescència d'avui, no va viure la problemàtica dels anys 80, i aquest impacte que en el seu moment va ajudar, ara ha desaparegut, i s'ha de treballar molt més amb els adolescents.


És per això que l'Ajuntament no ha volgut concretrar totes les activitats només en el dia 1 de desembre sinó que ha optat per allargar la commemoració del dia Mundial de la SIDA, durant quasi tot el mes amb la voluntat que els sancugatencs es sensibilitzin sobre la malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.