La comunitat homebrewer es troba a Sant Cugat per compartir la seva passió per la cervesa

L'Ateneu ha acollit aquest dissabte la primera trobada de creadors de cervesa casolana

Els assistents han fet un tast de les cerveses / Foto: Cugat.cat

Societat

Publicat el 1/abr/19 per Eva Garrido

Ser amant de la cervesa i de la cuina són les dues condicions que es necessiten per a ser un bon Homebrewer. Així ho ha explicat l'aficionat santcugatenc Pablo Martín, que és també un dels impulsors de la primera trobada de Homebrewers que s'ha celebrat aquest dissabte a l'Ateneu i que ha aplegat una desena de persones.

Se'n diu 'homebrewer' de la persona que elabora cervesa, o una altra beguda alcohòlica, per a l'autoconsum. Una tradició molt arrelada a països com els Estats Units i que al sud d'Europa tot just comença a proliferar. 'Poc a poc apareixen botigues on trobar els ingredients necessaris per fer cervesa a casa', ha explicat Martín. Els assistents, que han portat una mostra de les seves creacions, han compartit impressions, receptes i consells. 'Quan comences en el món dels homebrewers ho fas copiant receptes; després, mica en mica, crees les teves pròpies', ha afirmat el santcugatenc.

Tot i que fer cervesa a casa 'no resulta més barat', Martín assegura que el que mou a un homebrewer, entre d'altres coses, és 'sentir-se capaç de fer les coses un mateix i seguir aprenent'.


DECLARACIONS

Pablo Martín

Hi ha dues condicions que s'han de donar: una, que siguis amant de la cervesa artesana. I la segona, que t'agradi la cuina. Aquesta inquietud de provar coses noves i sentir que ets capaç de fer-ho tu mateix ens anima a seguir aprenent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio