Els Amics de la UNESCO s'endinsen aquest abril en el cinema de Sant Cugat amb Víctor Alexandre

El programa del mes el completen un cinefòrum i una sortida a Còrdova


  • Comparteix:

Detall del cartell de 'The Last Picture Show' / Foto: The Last Picture Show

Detall del cartell de 'The Last Picture Show' / Foto: The Last Picture Show

'El cinema a Sant Cugat' serà l'única conferència d'aquest abril organitzada pels Amics de la UNESCO Sant Cugat. L'escriptor i crític de cinema santcugatenc, Víctor Alexandre, presentarà la xerrada que s'acompanyarà de la projecció de 'The Last Picture Show'. El programa, però, s'enceta aquest dimecres amb una nova sessió de cinefòrum i es completa amb una sortida cultural a Còrdova, ciutat declarada patrimoni mundial de la UNESCO, del 10 al 14 d'abril.

Dimecres, 3 d'abril
Sessió gratuïta de cinefòrum en què es projectarà 'Namrud el problemàtic' en versió original en àrab, anglès i hebreu subtitulat al català. El documental, dirigit per Fernando Romero Forsthuber, explica la història de Jowan Safadi, un famós i controvertit músic palestí-israelià. Les seves lletres i cançons són plenes de denúncia sobre la situació al territori. Investigat per incitació al terrorisme i arrestat en alguna ocasió, s’haurà de fer càrrec del seu fill adolescent i això l’obligarà a afrontar responsabilitats paternals mentre continua lluitant pels seus ideals. L'Arxiu Nacional de Catalunya acull aquesta activitat inaugural del programa d'abril a les sis de la tarda.



El cicle de conferències queda reduït a una sola xerrada amb motiu de Setmana Santa. Aquest abril els Amics de la Unesco se centren en el cinema. El crític de cinema, Victor Alexandre, presentarà 'El cinema Sant Cugat' i que s'acompanyarà de la projecció de la pel·lícula de Peter Bogdanovich, 'The Last Picture Show'. L'acte tindrà lloc el 24 d'abril a les sis de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Per últim, els Amics de la Unesco completen el seu programa amb una sortida cultural diferent cada mes. En aquest, del 10 al 14 d'abril s'organitza una escapada a Còrdova, La Ciutat califal de Medina Azahara, declarada patrimoni mundial de la UNESCO l'1 de juliol de 2018. En l'escapada es visitarà els monuments UNESCO, i també el castell d'Almodóvar i les poblacions de Baena i Montilla. Les places són limitades i per inscriure's es pot enviar un mail a unescovsc@gmail.com o bé, personalment, a les llistes que es trobaran els dimecres a les conferències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.