L'autisme reivindica a Sant Cugat el seu paper a la societat

Les entitats dedicades a l'autisme s'uneixen per crear el programa d'activitats 'Abril per l'autisme'


  • Comparteix:

L'escola Catalunya ha commemorat el Dia Mundial de l'Autisme / Foto: cedida

L'escola Catalunya ha commemorat el Dia Mundial de l'Autisme / Foto: cedida

Sant Cugat es conjura a favor de la visibilització de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) amb el programa d'activitats 'Abril per l'autisme', pensat per conscienciar la població. Les entitats que treballen amb persones i famílies afectades han organitzat les propostes que s'han presentat aquest dimarts amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme. L'acte ha acabat amb la projecció del documental 'Peixos d'aigua dolça en aigua salada', amb la presència d'un dels directors i dels pares dels infants protagonistes.

Què s'ha fet aquest dimarts?
El Mercat Vell i l'Ajuntament s'han sumat a la iniciativa aquest dimarts al vespre il·luminant-se de blau, el color que simbolitza el trastorn. Abans, al migdia, ha tingut lloc l'acció col·lectiva TEAstimo!, organitzada per Paidos, on vuit escoles públiques han aprofitat per promoure activitats de reflexió i de conscienciació entre els infants, que ha acabat amb una fotografia conjunta a cadascun dels centres.

Un abril de propostes
L'Associació de Comerciants Centre Vila col·laborarà aquest dissabte, per segon any, en el repartiment de globus de color blau entre els clients. Per la seva banda, el Grup TEA muntarà una carpa informativa a la plaça d'Octavià amb un joc participatiu de sensibilització aquest dissabte. 'Una societat que sigui capaç d'incloure les persones amb TEA, i de tot tipus de diversitat, és una societat de qualitat', ha remarcat la presidenta de l'entitat, Noemí Vives, en la roda de premsa d'aquest dimarts. Una opinió que ha compartit amb la gerent de la Fundació Privada Guru Valldoreix, Meritxell Alòs, qui ha demanat a la classe política que s'impliqui en el benestar i la millora de la qualitat de vida de les persones amb autisme i les seves famílies.

L'empresa de lleure Dinamiks ha posat el seu gra de sorra amb l'organització d'una pedalada per l'autisme amb dos recorreguts per a tots els nivells i que sortirà aquest dissabte, de la plaça de la Vila a les deu del matí. Per acabar aquest mes d'activitats, el 28 d'abril a les dotze del migdia, el Grup TEA i Cinemes Sant Cugat s'han unit per programar el cicle 'Cinema per a tothom'. Les sessions es faran en condicions especials de so i de llum, i al vestíbul i haurà espais de descans i activitats dirigides per als infants que vulguin sortir de la sala, a càrrec de Paidos.




Noemí Vives

Una societat que sigui capaç d'incloure les persones amb TEA, i de tot tipus de diversitat, és una societat de qualitat.

Meritxell Alòs

Reivindiquem posar en marxa òrgans específics d'investigació i formació en autisme; proposem que s'elabori una estratègia que garantitzi la detecció primerenca de l'autisme i una atenció específica als infants fins als 12 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.