El veïnat dels Jardins del Vallès porta al Síndic la construcció de l'amfiteatre

Demana ajuda a Palacio per reiniciar les converses amb el consistori davant 'la falta de resposta i l'imminent inici d'obres'


Temes relacionats

El projecte d'amfiteatre dels Jardins del Vallès s'encongeix fins a les 100 localitats (31/jul/18)

Els veïns dels Jardins del Vallès rebutgen la modificació del projecte de l'amfiteatre (31/jul/18)

El projecte de l'amfiteatre dels Jardins del Vallès, aturat fins que es reuneixin veïns i Ajuntament (18/des/17)

Veïns del voltant dels Jardins del Vallès recullen signatures contra el futur amfiteatre (22/nov/17)


  • Comparteix:

El consistori preveu construir un amfiteatre als Jardins del Vallès / Foto: Google Maps

El consistori preveu construir un amfiteatre als Jardins del Vallès / Foto: Google Maps

El veïnat dels Jardins del Vallès demana ajuda al Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, per aturar la 'imminent' construcció de l'amfiteatre a la zona. En un escrit de 'súplica' que aquest dimecres han fet arribar a Palacio, sol·liciten que el projecte previst de remodelació dels jardins no inclogui aquesta infraestructura, que reiteren que és perjudicial per la contaminació acústica que pot comportar. També demanen que, en cas de prosperar, l'Ajuntament es comprometi per escrit a acceptar l'acord amb què s va arribar fa mesos amb els veïns: un aforament de 100 persones i un protocol d'usos pactat amb els residents propers.

Des del veïnat expliquen que van tenir l'últim contacte amb l'Ajuntament fa cinc mesos, quan el consistori es va comprometre a reduir de 860 persones a 100 l'aforament inicial de l'equipament previst, i després de realitzar un estudi de sonoritat. Des de llavors, però, no n'han tingut més notícies. Per això recorren a Palacio, per 'reactivar les converses' i tractar els temes pendents. Per exemple, volen rebre una comunicació ofical en què es pugui verificar que el constructor adjudicat de l'obra ha estat legalment informat dels canvis pactats i que hi està conforme.

'Tenim por que l'amfiteatre es comenci a construir sense tenir en compte els acords a què es va comprometre l'Ajuntament', ha expressat a Cugat.cat un representant del veïnat, Víctor Ruiz. Ruiz explica que el veïnat també tem, com ja ha manifestat des que el projecte va sorgir dels pressupostos participatius del 2017, que l'amfiteatre 'empitjori la conflictivitat' a la zona en comptes de revertir la situació. 'Hi ha baralles cada dos per tres i només falta que els construeixin un escenari encara més bonic', ha etzibat.

Ruiz recorda que fa temps van recollir més de 600 signatures de veïns propers que s'oposaven al projecte després que la futura construcció es plantegés 'a 35 metres dels habitatges'. Per això demana al consistori 'sentit comú' i tornar a parlar del projecte.

La petició del veïnat arriba després que en el darrer consell de barri de Centre-Est s'avancés que la remodelació dels Jardins del Vallès començarà aquest abril.



Victor Ruiz

Sembla que vam quedar que l'amfiteatre seria de 100 persones, però no hi ha cap documentació en què s'expliqui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.