La Benedicció de Rams de les Planes es trasllada al Santuari de la Mare de Déu de la Salut

El mossèn atribueix el canvi a una qüestió de 'fraternitat' entre feligresos, però alguns veïns protesten


  • Comparteix:

A Les Planes, la benedicció se centralitzarà al Santuari de la Mare de Déu de la Salut / Foto: Cugat.cat

A Les Planes, la benedicció se centralitzarà al Santuari de la Mare de Déu de la Salut / Foto: Cugat.cat

Canvi en la Benedicció de Rams d'enguany a Les Planes. El responsable de la parròquia, Mossèn David Álvarez, ha decidit centralitzar la celebració al Santuari de la Mare de Déu de la Salut, a la zona barcelonina del barri. Fins ara, la benedicció també es feia a la Creu d'En Blau, a la banda de Sant Cugat, però Álvarez ha decidit canviar d'ubicació per promoure la 'fraternitat' entre els feligresos. Una decisió que ha causat polseguera entre alguns veïns de la part santcugatenca del barri, que consideren que es vol 'trencar' amb una tradició que durant més de 50 anys va incentivar l'anterior Mossèn Pere Grau.

Álvarez afirma que el canvi ha estat ben rebut pels fidels de la parròquia i que, de fet, han estat ells els que 'han vist la necessitat d'agrupar-se en una sola celebració'. 'Quan he parlat amb els feligresos tant de la part de Barcelona com de Sant Cugat, tots ells han mostrat respecte i il·lusió', ha subratllat i ha qualificat les crítiques de fora de la parròquia que li han arribat com a 'consideracions que queden lluny de la realitat del barri'.

Eva Puigjaner, resident a la part santcugatenca del districte, assegura, però, que hi ha malestar entre el veïnat planenc i lamenta que molts veïns d'edat avançada no podran beneir la palma per 'una decisió que no s'entén'. Puigjaner, que confessa no ser fidel habitual a la parròquia, recorda que Mossèn Pere Grau 'sempre ho havia fet'. 'La parròquia pertany a la part de Barcelona, però Pere Grau sempre tenia la deferència de pujar fins a la Creu d'en Blau', sosté.

De totes maneres, Álvarez estén la mà a tots aquells veïns que li vulguin fer arribar la seva disconfirmitat. 'Crec que no hem tingut l'oportunitat de parlar i els convido a fer-ho', ha afirmat. De la seva banda, Puigjaner ha avançat que els veïns disconformes es plantegen queixar-se al Bisbat per demanar-los que també 'es garanteixi una benedicció a la part santcugatenca'.




Mossèn David Álvarez

Parlant amb els feligresos vam veure les ganes i la il·lusió d'aplegar-nos tots junts en una única celebració al Santuari de la Mare de Déu de la Salut.

Eva Puigjaner

Aquest any ens assabentem que Mossèn David només vol fer la benedicció a la part de Barcelona. Deixa sense la celebració a totes les famílies que fins ara venien fins a la Creu d'en Blau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.