La situació de les dones a les presons catalanes encapçala el 8è Anuari Mèdia.cat

La publicació posa el focus en diversos temes no tractats pels mitjans el 2018


  • Comparteix:

La presentació ha anat a càrrec de Xavier Fornells, Elisenda Rovira, Elisabet Borreda i Josep Gimeno / Foto: Cugat.cat

La presentació ha anat a càrrec de Xavier Fornells, Elisenda Rovira, Elisabet Borreda i Josep Gimeno / Foto: Cugat.cat

La 8a edició de l'Anuari Media.cat dels Silencis Mediàtics recull nou reportatges en profunditat amb l'objectiu de posar el focus en temes que han estat invisibilitzats pels mitjans durant el 2018. Un reportage de la periodista Sònia Calvó sobre les situacions de discriminació i vulneració de drets que pateixen les dones a les presons catalanes encapçala un anuari que també parla de la campanya publicitària duta a terme per Agbar als mitjans públics, les pràctiques abusives de l'empresa orxatera Tirgentus Traders a l'Àfrica o la precarietat de les dones que treballen a les diverses empreses del servei d'atenció a domicili (SAD), entre d'altres. La coordinadora de la publicació, Elisenda Rovira, ha presentat l'Anuari aquest dimarts a l'Ateneu Santcugatenc, acompanyada de la vicepresidenta del Grup Barnils, Elisabet Borreda, i els periodistes Josep Gimeno i Xavier Fornells.

L'Anuari dels Silencis Mediàtics 2018 ha estat possible gràcies al mecenatge de 270 persones amb les quals han recaptat 10.000 euros. La publicació es completa amb sis articles d'anàlisi com ara el tractament del cas de 'la Manada' a la televisió o la visibilització de les reivindicacions feministes als mitjans més enllà del 8M, així com quatre infografies dedicades a la restricció de les llibertats d'expressió i d'informació el darrer any, el preu del lloguer a Barcelona, Palma i València o el mercat dels tanatoris a Catalunya.

La coordinadora de l'Anuari i editora del Mèdia.cat. Elisenda Rovira, ha lamentat la situació 'delicada' per la qual passa el periodisme d'investigació i posa el focus en la 'manca de recursos dels mitjans de comunicació' i la 'precarietat laboral que fa que el periodista no pugui aprofundir en els temes.'

L'Anuari dels Silencis Mediàtics és una iniciativa de l'Observatori Crític dels Mitjans Media.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, i compta amb la col·laboració de diverses institucions i universitats. La publicació és pot descarregar de franc al web Media.cat o adquirir en format paper a les llibreries.




Elisenda Rovira

Tot i la feina que fem l'Anuari està clar que el periodisme d'investigació passa per moments delicats. Les principals causes: la manca de recursos dels mitjans i la precarietat laboral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.