Tot a punt perquè els Diables tornin a despertar el Boc de Can Vernet

La colla ha presentat la 5a Encabronada, que tindrà lloc el 3, 4 i 5 de maig


  • Comparteix:

El Boc de Can Vernet no s'ha perdut la presentació de la gresca / Foto: Cugat.cat

El Boc de Can Vernet no s'ha perdut la presentació de la gresca / Foto: Cugat.cat

Els Diables de Sant Cugat ultimen els detalls per fer possible la 5a Encabronada, la festa del foc de l'entitat on recuperen la llegenda del Boc de Can Vernet, que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de maig. Un cap de setmana on la pirotècnia, la gresca i la cultura popular prendran els carrers. El Despertar del Boc, el correfoc, que tindrà la participació de cinc bèsties més d'altres pobles de Catalunya, i la música de Miquel del Roig són alguns dels plats forts d'aquesta iniciativa.

L'Encabronada recorda la llegenda del Boc de Can Vernet, una bèstia gràcies a la qual Sant Cugat disposa d'aigua. Enguany la gresca repeteix l'estructura de l'any passat, amb la majoria d'activitats centralitzades al parc de Ramon Barnils i a la Rambla del Celler, on hi haurà un mercat d'artesans i algunes atraccions per a la canalla. Ara bé, les activitats també tindran lloc a Octavià i al centre de la vila, amb propostes com el correfoc, que omplirà de llum i percussió els carrers.

Es tracta d'una programació que segueix en bona part la línia de l'edició anterior. El president dels Diables, Roger Ricart, ha explicat que es manté el model perquè la colla vol que l'Encabronada 'esdevingui tradició més del que ja ho és'.

El Boc de Can Vernet no serà l'única bèstia d'aquesta trobada. També hi participaran la Cremablat de Tremp, el Gall de Ripoll, el Drac Rifenyo de Sant Just Desvern, la Polseguera d'Argentona i el Pilós de Rubí. Són unes figures que, més enllà del correfoc, es podran veure exposades a la plaça de la Vila, davant l'ajuntament, tant dissabte com diumenge.

Els Diables no estaran sols en aquesta gresca. Altres entitats de cultura popular, com els Castellers, els Bastoners i els Geganters, també participaran de l'Encabronada.

L'aplec d'agrupacions de diableres i la participació del teixit de cultura popular i tradicional fan de la gresca, en paraules de la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, 'una petita Festa Major' que serveix d'avantsala per a la festa grossa.




Roger Ricart

La idea de la festa es manté similiar a la de l'any passat. És un model que ens agrada i volem que esdevingui tradició més del que ho és.

Sílvia Solanellas

Això és com una petita festa major. Crec que els Diables són els grans seductors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.