Ensenyament també descarta la 13a escola per al curs vinent


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

El departament d'Ensenyament de la Generalitat considera innecessària l'activació d'una 13a escola a Sant Cugat per al curs 2019-2020. Els serveis territorials del departament ho justifiquen amb les dades de les preinscripcions escolars per a P3, a les quals han quedat vacants 136 places, 40 a l'ensenyament públic i 96 al concertat.

Com ja va avançar Cugat.cat, enguany s'han ofertat unes 600 places públiques i s'han demanat 559, així com 475 d'ensenyament concertat, que han rebut 379 peticions. Per tant, els serveis territorials d'Ensenyament consideren que la planificació 's'ha ajustat prou a les necessitats reals de la ciutat', fet que fa innecessària més oferta i que, a més, podria incentivar la mobilitat escolar d'infants residents a altres municipis.

Ensenyament respon així a la petició de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), en què demanava incorporar a l'oferta de les preinscripcions la 13a escola, ja que la Generalitat estudiava la possibilitat d'obrir-la de forma embrionària en un centre escolar ja existent.

De la mateixa manera s'alinia amb la visió de l'Ajuntament. La regidora d'Educació, Esther Salat, ja va explicar a Cugat.cat que la posada en marxa de la 13a escola el curs vinent no està justificada, ja que la demanda no ha superat l'oferta de places.

Tot i així, la Generalitat assegura que això no descarta que en un futur calgui augmentar l'oferta de places escolars i planificar una nova escola, si les previsions del creixement de població es compleixen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.