Sant Cugat tindrà un refugi d'animals

L'equipament se situarà al polígon de Can Sant Joan


  • Comparteix:

El refugi acollirà els animals abandonats a la ciutat / Foto: Cugat.cat

El refugi acollirà els animals abandonats a la ciutat / Foto: Cugat.cat

Sant Cugat tindrà un refugi d'animals al polígon de Can Sant Joan. El projecte es va presentar aquest dilluns a la Taula de Benestar animal, on es va donar a conèixer el primer projecte d'aquest espai, que es tirarà endavant en col·laboració amb les entitats animalistes de la ciutat. L'objectiu és convertir-lo, a més de la mateixa funció de refugi, en un espai educatiu per transmetre els valors de la cura i la responsabilitat cap als animals.

Aquest equipament és una reivindicació històrica a la ciutat. De fet, el ple va aprovar per unanimitat ja fa més d'una dècada una moció per comprometre's a tirar-lo endavant, però fins ara no s'havia concretat. Fins ara, la funció de recollida d'animals la feia la protectora Caldes Animal, que té la concessió del servei, de la qual durant anys se'n va encarregar, oficialment i abans extraoficialment, la Residència Canina de la Rabassada. També l'havia fet Olescan.

'Tenir un refugi a prop ens facilitarà molt les coses', ha explicat a Cugat.cat el membre de El Cau Amic Francesc Codonyés, que celebra que amb aquest nou equipament s'eviti fer un 'refugi massificat amb 200 o 300 gossos'. El projecte es va presentar a la Taula de Benestar Animal, on també es va començar a dibuixar una nova campanya de conscienciació contra l'abandonament d'animals.


Francesc Codonyés

Si ho tens aquí al costat, en un moment hi ets. Només per això ja val la pena. Però a més ho necessita i així evitem les protectores massificades amb 200 o 300 gossos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.