11 investigats pel tall de vies de FGC del 21F, entre ells un periodista que estava de servei

Convocada una concentració de protesta als jutjats de Rubí


  • Comparteix:

El tall de vies es va produir a primera hora del matí / Foto: Cugat.cat

El tall de vies es va produir a primera hora del matí / Foto: Cugat.cat

El jutjat de primera instància i instrucció número 7 de Rubí investiga 11 persones pel tall de les vies que es va produir a l'estació de FGC de Sant Cugat el 21 de febrer amb motiu de la vaga general de la Intersindical-CSC. Entre els encausats hi ha el cap de redacció d'elCugatenc, Jordi Pascual, que es trobava al lloc dels fets exercint la seva tasca de periodista. La citació del jutge, a la qual ha tingut accés Cugat.cat, és per un presumpte delicte de 'desordres públics'.

En un comunicat, els investigats alerten, però, d'irregularitats en l'ordre del jutge, ja que, asseguren, alguns d'ells no van participar de l'acció de protesta. La cita judicial per declarar és a Rubí aquest dimecres a les deu del matí. Una hora abans, els investigats fan una crida a la ciutadania perquè es concentri davant els jutjats per protestar contra la situació.

Un periodista investigat
El periodista Jordi Pascual va ser un dels professionals que es trobaven a l'estació en el moment dels fets i, fins i tot, va identificar-se com a tal davant els Mossos d'Esquadra. Pascual ha explicat a Cugat.cat que va acreditar-se amb el carnet de periodista i que no li van requerir el DNI. Malgrat tot plegat, ha estat citat a declarar. 'No només em defensaré dient que estava fent la meva feina, sinó que també demanaré que deixin de perseguir els periodistes', explica Pascual en un vídeo difós per ell mateix a les xarxes socials. 'Per molt que ens amenacin i que ens portin a judici, seguirem fent la nostra feina, perquè el dret a la informació és bàsic per a la construcció d'una societat democràtica sana com la que volem', clou.

Pascual també ha explicat que, juntament amb el Sindicat de Periodistes de Catalunya, ja està treballant un assessorament jurídic per fer front a la citació.



Suport al dret a la informació
Cugat.cat vol mostrar el seu suport a Jordi Pascual per la situació a la qual s'enfronta. El mitjà de comunicació multimèdia de Sant Cugat fa una crida perquè els periodistes puguin treballar amb llibertat.

Comunicat de Primàries
Primàries ha mostrat la seva solidaritat pels 11 investigats i han expressat que no entenen 'com un acte de protesta i d'exercici de la llibertat d'expressió s'ha judicialitzat'. També han aprofitat per reprovar 'l'excessiu zel' dels Mossos davant l'actuació i han alertat de la 'deriva autoritària amb què l'Estat i els cossos de seguretat responen als actes independentistes'.


Jordi Pascual

Em vaig apartar per fer una fotografia i un policia em va demanar que m'apartés. Em vaig acreditar com a periodista i després em vaig quedar amb la resta de mitjans. Malgrat això em porten a judici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.