Vaga de 48 hores del Sistema d'Emergències Mèdiques

Els serveis mínims seran del 85%


  • Comparteix:

La vaga està convocada per aquest dimarts i dimecres

La vaga està convocada per aquest dimarts i dimecres

Els comitès d'empresa del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han convocat vaga per aquest dimarts i dimecres per l'incompliment de part del seu conveni col·lectiu vigent, diuen, i per la negativa de la direcció a efectuar l'increment retributiu que s'està aplicant a tot el sector públic. Els serveis mínims dictats per la Generalitat indiquen que s'haurà de garantir el normal funcionament del servei de coordinació d'urgències i els sistemes d'emergències mèdiques, en atenció a les especials característiques de l'assistència prestada, i en tot cas, un 85% de la prestació dels serveis urgents i inajornables.

Segons els representants dels treballadors, Salut està condicionant aquest increment a la negociació d'un conveni col·lectiu 'a la baixa', amb la pèrdua conseqüent de drets i condicions laborals, 'sense respectar el que s'ha aplicat a la resta del sector públic, on s'han incrementat els salaris sense condicions de cap mena'. Des del SEM, per la seva banda, defensen que es pugui fer aquest augment salarial, però recorda als treballadors que no es pot fer 'automàticament' i que cal que hi hagi un acord previ sobre la manera en com repercutir-lo a les nòmines.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.