El ple renova el contracte programa de Cugat.cat

Cugat.cat, un servei públic de comunicació audiovisual / Foto: Cugat.cat

Societat

Publicat el 7/mai/19 per Anna González

Cugat.cat renova el contracte programa, el full de ruta que ha de garantir el servei públic fins al 2022. El ple municipal ha donat aquest dimarts el vistiplau al document, que detalla els objectius concrets per als propers anys i en proveeix dels fons necessaris per donar estabilitat a la prestació de qualitat del servei de comunicació audiovisual. El document ha rebut els vots favorables de tots els grups tret de Cs, que s'hi ha oposat, i del regidor no adscrit, Dimitri Defranc, que s'ha abstingut.

Escolta-ho

Amb aquest nou contracte programa es renova el del 2014, el primer de Cugat.cat una vegada es va convertir en una entitat pública empresarial local (EPEL). El document segueix les recomanacions del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i s'articula sota quatre criteris primordials:

  • Aportar valor a la ciutadania oferint una informació basada en l'ètica periodística, la qualitat i la pluralitat.
  • Afavorir el màxim de canals possibles per facilitar l'accés de tota la ciutadania a la informació i la cobertura de tot el municipi.
  • Reforçar la identitat local i el compromís cívic, fomentant la cohesió social, la participació ciutadana i avançar en un espai comunicatiu sòlid.
  • Ser referent de qualitat en el sector audiovisual de proximitat.

    Per poder garantir aquest servei, el contracte programa dota d'estabilitat pressupostària al mitjà audiovisual. Així s'estableix una aportació municipal de 1,072 milions d'euros, amb 60.000 euros d'inversió i uns 60.000 d'IVA. El compromís de Cugat.cat és arribar al 18% d'ingressos propis, que actualment suposen el 17%.