El turisme cultural protagonitza la programació de maig i juny dels Amics de la UNESCO


  • Comparteix:

En el programa, tres conferències sobre turisme cultural / Foto: Localpres

En el programa, tres conferències sobre turisme cultural / Foto: Localpres

Els Amics de la UNESCO Sant Cugat ja tenen a punt el programa de maig i juny, que s'enceta aquest dimecres amb una primera sessió de cinefòrum, amb 'Time Trial'. La programació la completen el cicle de conferències que, en els propers dos mesos, tractarà el turisme cultural, un segon cinefòrum i la tradicional sortida cultural que tindrà lloc a finals de maig al Museu de les Mines, a Cercs. L'entitat porta la resta d'activitats a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

Cinefòrum
La nova programació dels Amics de la UNESCO comença aquest dimecres i, en aquesta ocasió, s'allargarà fins al juny. És per això que, durant aquest temps, l'entitat organitza doble sessió de cinefòrum. Les projeccions es faran dos dimecres a l'Arxiu Nacional de Catalunya a les sis de la tarda.

Dimecres, 8 de maig - 'Time Trial'
El final de la carrera d’un atleta és una lluita contra el temps, una cursa a contrarellotge. Per a un ciclista professional, participar en una cursa és una necessitat addictiva que desafia tota lògica i crea un espectacle tant fascinant com dolorós. 'Time Trial' (cursa a contrarellotge) ens apropa a les últimes curses de la carrera del ciclista britànic David Millar que culmina amb la darrera presa de contacte amb el Tour de França. Llargmetratge del director Finlay Prestell. Projectada en versió original subtitulada al català.



Dimecres, 5 de juny - 'Los Reyes'
'Los Reyes' és l’skatepark més antic de Santiago de Xile. Però els veritables reis d’aquesta història són en Fútbol i la Chola, dos gossos que han convertit en la seva llar aquest espai obert ple de patinets i adolescents. Una pel·lícula que retrata un microcosmos ben particular vist des del prisma d’una parella de gossos que s’estimen i que viuen rodejats d’insectes, cotxes, motocicletes i adolescents. Totes aquestes dimensions es relacionen per crear una gran experiència cinematogràfica on, igual que una tarda patinant o prenent el sol al parc, es respira un alè de llibertat en un món estressant. Dirigit per Bettina Perut i Iván Osnovikoff.



Cicle de conferències
En aquesta nova programació dels Amics de la UNESCO el tema central és el turisme cultural que permetrà als assistents conèixer el significat d'aquest concepte. Totes les conferències es fan a l'Arxiu Nacional de Catalunya a les sis de la tarda. Són obertes a tothom però les places són limitades.

Dimecres, 15 de maig - 'El turisme a Sant Cugat' a càrrec de la directora d’Àmbit de Cultura, Educació i Promoció de la ciutat, Jordina Puntí.

Dimecres, 22 de maig - 'La gestió del Turisme Cultural a Montserrat' amb Josep Altayó i Agustí, Màster en Turisme Cultural, Representant de la comunitat Benedictina en el Ple del Patronat de la Muntanya de Montserrat i director General de SAU.

Dimecres, 29 de maig - 'Contaminació turística en els monuments de la UNESCO' clourà el cicle de conferències. La presenta el membre de l'organisme ICOMOS-UNESCO, Àngel Morillas.

De l'1 de juny al 15 de juliol es podrà gaudir de l'exposició de maquetes de Jordi Roca.

Sortida cultural
Per últim, els Amics de la Unesco completen el seu programa amb una sortida cultural diferent cada mes. En aquest, el 23 de maig s'organitza una visita al Museu de les Mines de Cercs. Se sortirà en autocar des de l'ANC a les nou del matí i a les onze es comença la visita al museu i a la mina. La sortida acaba amb un dinar al restaurant Santa Bàrbara i després es torna a Sant Cugat. Les places són limitades i per inscriure's es pot enviar un mail a unescovsc@gmail.com o bé, personalment, a les llistes que es trobaran els dimecres a les conferències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.