Suport als investigats pel tall de vies durant la vaga del 21-F

Han declarat als jutjats de Rubí i una quarantena de persones s'hi han concentrat en protesta


  • Comparteix:

Imatge de la concentració / Foto: elCugatenc

Imatge de la concentració / Foto: elCugatenc

Els investigats pel tall de vies per la vaga del 21-F han declarat aquest dijous al matí als jutjats de Rubí amb el suport d'un centenar de persones, segons els convocants, que s'han concentrat davant les dependències judicials des de bon matí. Finalment han estat cinc dels 11 els que han prestat declaració, tres no ho havien de fer per ser menors d'edat i tres no s'han presentat. Entre els que han declarat, el periodista d'ElCugatenc, Jordi Pascual.

A la sortida dels jutjats, Pascual ha explicat que els investigats es poden dividir en tres grups: els que van participar a l'acció voluntàriament, els que han rebut la citació tot i no ser presents a l'acció i el mateix Jordi Pascual, que hi era en qualitat de periodista i 'acreditat com a tal'. A més, també ha assenyalat que l'atestat policial incloïa 'imprecisions i incorreccions' sobre els fets d'aquell matí, com que atribueix als investigats el fet de tallar les vies quan 'ja hi havia altres persones' quan van arribar, o el moment en el qual es van efectuar les identificacions dels concentrats.

Tot plegat, segons ha explicat, té 'poc recorregut', especialment en el seu cas, però els concentrats han volgut assenyalar de totes maneres la vessant 'social i política' d'aquest procés, que defensen 'en el marc d'un context de vaga'.


Jordi Pascual

Com hem anat explicant som tres perfils de persones: manifestants que hi van participar, ho reconeixen i ho defensen, unes altres que han estat identificades sense haver participat en l'acció i finalment hi sóc jo que hi vaig anar com a periodista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.