La Generalitat exporta el model d'accés al polígon Can Sant Joan a altres ciutats de l'àrea metropolitana


  • Comparteix:

El govern català impulsarà un pla per connectar els polígons amb l'estació de Renfe a Coll Favà

El govern català impulsarà un pla per connectar els polígons amb l'estació de Renfe a Coll Favà

L'accessibilitat del Polígon Can Sant Joan és el model a seguir del nou pla de la Generalitat per facilitar l'accés als polígons industrials en transport públic. El servei de bus llançadora dels FGC del polígon santcugatenc, que funciona amb gran èxit, serà exportat durant el 2005 a 22 polígons industrials d'arreu de Catalunya.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques vol incrementar l'ús de mitjans de transport sostenibles per anar a treballar. Per aquesta raó, impulsarà un pla per facilitar l'accés als polígons industrials de la regió metropolitana en transport públic.

Per fer-ho, s'han fixat en connexions com les que hi ha al Polígon de Can Sant Joan, on a banda del servei de les línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s'ha habilitat un servei de bus llançadora que funciona amb gran èxit i que porta els treballadors des de l'estació de trens a les diferents empreses del polígon.

Miguel Ángel Dombriz, responsable de l'àrea de Mobilitat de la Generalitat, destaca que la demanda permet oferir un bon servei públic.

Miguel Anguel Dombriz

La qualitat del servei públic ha permès reduir elnombre de vehicles privats


El desplaçament dels treballadors als centres de treball ubicats en polígons industrials representa un important volum de mobilitat obligada. En el cas del polígon de Can Sant Joan, s'ha reduït espectacularment el nombre de vehicles privats gràcies al bon funcionament del transport públic.

De cara al 2005, el departament de Política Territorial i Obres Públiques impulsarà un pla per facilitar l'accés en transport públic als polígons industrials pròxims a les estacions de la futura línia de rodalies Renfe Mollet-Papiol, que comptarà amb una estació a Coll Favà. El projecte preveu autobusos llançadora a l'estació per arribar als polígons de Sant Cugat.

Miguel Angel Dombriz

FGC ha tingut un increment de la demanda d'aquest servei que li ha permès posar un servei de qualitat


El projecte potenciarà noves linies de transport regular, principalment autobusos, però també metro, Ferrocarrils de la Generalitat. A més, es promourà el cotxe compartit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.