Neix Adventícies, un grup d'artistes per impulsar una programació cultural més igualitària

L'associació es presentarà en societat en un espectacle amb més de 50 artistes a la Festa Major Alternativa


  • Comparteix:

Roda i Pla-Narbona, al programa / Foto: Cugat Mèdia

Roda i Pla-Narbona, al programa / Foto: Cugat Mèdia

El col·lectiu Adventícies ha nascut a Sant Cugat amb l'objectiu de reivindicar la presència femenina als escenaris santcugatencs i revertir la tendència de la programació cultural santcugatenca. Segons el grup, en l'últim any, un 74% dels artistes que han passat per la ciutat són homes davant d'un 26% de dones, un fet que dificulta la consolidació de 'referents femenins', com han explicat dues de les membres, Clàudia Pla-Narbona i Cristina Roda, al 'Sant Cugat a Fons'.

ESCOLTA-HO

El grup es reuneix setmanalment a Cal Temerari i es troba ara preparant la seva presentació en societat, a la Festa Major Alternativa (FMA), on més de 50 artistes posaran el seu granet de sorra en un espectacle col·lectiu. De cara al futur, es plantegen constituir-se oficialment en associació, tot i que Roda i Pla-Narbona han assenyalat que això haurà d'esperar a després de la festa.

La cultura santcugatenca, en xifres
Adventícies ha analitzat la programació de la Festa Major 2018, de la temporada 2018-2019 del Teatre-Auditori, el tercer trimestre del cicle 'Viu la cultura de prop' de la XCCP i el festival Petits Camaleons. Les xifres de l'estudi són cridaneres. A la festa grossa, un 71% dels artistes van ser homes, un 69% al Teatre-Auditori, un 81% a la XCCP i un 90% al festival de música per a infants.


Cristina Roda

Vam analitzar la programació cultural i vam veure que era molt desigual. Moltes dones pensàvem el mateix i vam pensar que ho havíem de transformar en una visió més feminista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.