El paper de les dones en el conflicte colombià centra la tertúlia 'Les dones construeixen pau'


  • Comparteix:

L'acte, organitzat per l'Oficina Sant Cugat Solidari, ha tingut lloc al CMSC

L'acte, organitzat per l'Oficina Sant Cugat Solidari, ha tingut lloc al CMSC

La mobilització de les dones a Colòmbia i la seva gestió per la pau és imprescindible per a la resolució dels conflictes en aquest país. Aquesta és la conclusió que han apuntat les conferenciants Elisabeth Uribe i Mónica Liliana Palencia a la tertúlia 'Les dones construeixen la pau', que ha organitzat l'Oficina Sant Cugat Solidari a la seu delClub Muntanyenc.

Actualment la població femenina a Colòmbia representa més de la meitat de la població total del país. Per aquest motiu, Elisabeth Uribe, membre de Desenvolupament Comunitari, creu que és aquesta part de la població la que sostenta el camí per la pau a través de les seves activitats quotidianes. Segons Uribe, les dones colombianes estan jugant un paper molt important des de l'educació, el treball i les relacions personals.

Elisabeth Uribe

És un canvi en la manera de relació, amb relacions més amables. Així s'estableix una cultura de pau que comença a visualitzar-se.


En aquest mateix sentit, treballen des de la Corporació 'Vamos Mujer', que promou la participació de la dona colombiana en les negociacions de pau. Des d'aquesta associació demanen que els temes de violència contra les dones es tinguin en compte i, segons una de les seves representants, Mónica Liliana Palencia, és imprescindible l'actuació de les dones, ja que són víctimes dels moviments armats i alhora actors polítics del conflicte.

Mónica Liliana Valencia

És imprescindible per dues raons: perquè som actors polítics del conflicte i perquè som una gran part de les víctimes.


La tertúlia,que s'ha fet a la seu del Club Muntanyenc, ha estat organitzada per l'Oficina Sant Cugat Solidari de l'Ajuntament, i ha comptat amb la presència del tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, que ha insistit que cal treballar per la sensibilització i seguir donant suport als processos de pau.

Toni Ramon

Treballar la sensibilització ens enriqueix en tres sentits. Per conèixer el que es fa a altres llocs, conèixer altres cultures i aconseguir que les relacions nord-sud siguin més justes


La jornada ha comptat també amb un berenar amb menjar de diferents parts del món, a càrrec del grup santcugatenc Sabores del Mundo. La segona part de les sessions tractarà el conflicte entre Israel i Palestina, a càrrec de Glòria Roig i Vicky Moreno, de l'associació 'Dones x Dones'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.