Valentina Mariuzza, de l'Àgora, guanyadora del 14è concurs de dibuix d'educació viària

Al certamen hi han participat 494 alumnes de 5è de primària


  • Comparteix:

Foto familiar dels finalistes del concurs a l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Foto familiar dels finalistes del concurs a l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Valentina Mariuzza, del col·legi Àgora Sant Cugat, és la guanyadora de la 14a edició del concurs de dibuix d'educació viària que organitza la Policia Local. Alejandra Sánchez-Torril, de l'escola Ciutat d'Alba, i Neus Romero, de l'escola Joan Maragall, han quedat en segon i tercer lloc respectivament. L'objectiu del concurs era que els alumnes de 5è de primària plasmessin en un dibuix el que havien après en les jornades d'educació viària i els 'problemes que ells veuen al carrer'.

Enguany s'han presentat 494 alumnes de 5è de primària de 14 escoles de Sant Cugat, entre els quals s'han escollit 28 finalistes que han estat reconeguts aquest dilluns a l'entrega de premis celebrada a l'ajuntament. El lliurament s'ha fet de la mà de l'alcaldessa en funcions, Carmela Fortuny, la tinent d'alcalde en funcions de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, el sotsinspector de la Policia Local, Àngel Pastor, i l'agent monitor d'Educació Viària de la Policia Local, Francesc López.

Valentina Mariuzza i Alejandra Sánchez-Torril han explicat que els seus dibuixos volien reflectir la importància de l'educació viària i la seguretat al carrer. De la seva banda, Fortuny, ha assegurat que 'una mobilitat més sostenible es fa entres tots i totes' i que això 'passa també per formar' els més joves de Sant Cugat. L'alcaldessa en funcions ha remarcat que aquestes activitats 'fan ciutat'.

Durant el lliurament, també s'ha entregat un premi al Col·legi El Pinar per haver estat el centre amb més alumnes participant en el concurs, arribant al 89%.

Aquest curs, un total de 4.300 alumnes de diversos centres educatius de la ciutat han participat en les sessions d'educació viària que ofereix la Policia Local a diversos cicles: P2, P5, 2n i 5è de primària i 4t d'ESO.






Valentina i Alejandr

Jo volia enviar (el missatge) de tenir respecte a tothom i volia que veiessin que és molt important l'educació viària. / El meu dibuix anava d'uns senyals com si fossin persones que estan fent diferents esports i estan publicitant l'esport al carrer. Porten tota la seguretat que necessiten per poder fer esport al carrer.

Carmela Fortuny

Cada vegada anem cap a una mobilitat més sostenible però, sobretot, que la fem entres tots i totes de manera cívica. L'educació viària passa també per formar els nens i nenes. Que això pugui acabar en una entrega de premis d'uns dibuixos que mostren el que han après, les seves sensacions i el que volen transmetre és de les coses boniques que poden passar a la teva ciutat.

Francesc López

Avui en dia, als de 5è de primària se'ls ha de transmetre els valors i inculcar, tant des del col·legi, com de la família i nosaltres, per donar-los consells. Es fa aquest concurs perquè ells reflecteixin els problemes que veuen al carrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.