Nou pas perquè el Catalunya sigui institut-escola

El centre i la majoria de famílies ho aproven, i només falta el 'sí' d'Educació i que l'Ajuntament cedeixi uns terrenys


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Lluís Llebot

Imatge d'arxiu / Foto: Lluís Llebot

El projecte educatiu d'institut-escola al Catalunya, ubicat a Mira-sol, està més a prop. Després de preguntar a les famílies i que la majoria hi estigués a favor, la direcció del centre va decidir portar-ho al claustre, que també ho ha aprovat. Ara només falta la resposta del Departament d'Educació, a qui ja han enviat la demanda.

Ho ha explicat la portaveu del grup de famílies impulsores, Iona Casadevall, que també ha assegurat que la mesura implicaria una millora en mobilitat. Després del trasllat de l'institut Leonardo da Vinci a Volpelleres, Mira-sol s'ha quedat sense oferta de secundària.

A banda de la resposta d'Educació, que està prevista per finals de juny, el nou govern de Sant Cugat ha de cedir els terrenys de darrere del centre per poder ampliar les instal·lacions.

L'institut-escola va passar pel ple
El novembre de l'any passat, el ple municipal ja es va comprometre a 'estudiar un projecte educatiu d'institut-escola al Catalunya', a través d'una moció del PSC esmenada pel PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES que també demanava a la Generalitat la creació de la 13a escola pública. De fet, els grups municipals asseguren que la possibilitat de fer un institut-escola s'ha de fer extensiva a altres zones del municipi, a banda de Mira-sol.


Iona Casadevall

Això permetria continuar amb al mateix projecte i al mateix barri. Que el Leonardo s'hagi traslladat a Volpelleres ha fet que Mira-sol s'hagi quedat sense cap institut a prop. Els nens i nenes que van al Leonardo han de fer transbord fins a Volpelleres. En mobilitat també milloraria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.