El Club Muntanyenc, pregoner de la Festa Major de Sant Cugat

La festa grossa torna del 27 al 30 de juny amb 160 activitats en 50 espais diferents


Temes relacionats

Les inscripcions per al concurs d'arrossos de Festa Major, a punt d'obrir-se ( 3/jun/19)

La Festa Major Alternativa i la Cúpula de Tro 'es queden' a la Rambla del Celler ( 3/jun/19)

Última setmana per apuntar-se a ballar el Paga-li Joan ( 3/jun/19)

Dorik i Oldwine obriran dues nits de concerts al Desplaça Jove de Festa Major ( 3/jun/19)


  • Comparteix:

El Muntanyenc, protagonista de la festa / Foto: Premsa Ajuntament

El Muntanyenc, protagonista de la festa / Foto: Premsa Ajuntament

Torna la Festa Major a Sant Cugat amb més de 160 propostes en una cinquantena d'espais i amb el Club Muntanyenc, que enguany fa 75 anys, com a pregoner. L'alcaldessa en funcions, Carmela Fortuny, destaca el caràcter 'transversal' de l'entitat i 'els valors de respecte per l'entorn, la cura de la natura i la voluntat de cohesió que ha tingut durant tota la seva història.

La Festa Major tindrà lloc enguany entre el dijous 27 i el diumenge 30 de juny. La programació completa es donarà a conèixer dilluns 17 de juny a les sis de la tarda a la presentació oficial de la celebració, que tindrà lloc a la plaça de Pep Ventura. Això sí, aquest any ja hi ha alguna novetat i canvis d'ubicació.

Cultura popular
En primer lloc, el fet que Sant Pere caigui en dissabte fa que la Trobada Gegantera i les Sardanes s'ajuntin diumenge amb la Diada Castellera, que deixarà de fer les vigílies. La Trobada d'Entremesos d'arreu de Catalunya serà el divendres a la tarda. D'altra banda, els assajos per ballar el Paga-li Joan ja han començat i tenen lloc els dimecres i els divendres a la tarda a l'Hort de l'Abat fins al 26 de juny. Encara hi ha temps per apuntar-se fins aquest diumenge.

Festa Major Alternativa (FMA)
La Festa Major Alternativa continuarà, després de la polèmica, a la Rambla del Celler, tot i que canvia de vorera. En concret, se situarà al carrer de Puig i Cadafalch.

Espais gastronòmics
A banda de la Taverna de la plaça de Barcelona i el 'Food&Fun' del Parc Central, també s'inaugura el Xiringuit-u, a la plaça de l'U d'Octubre, un espai gastronòmic amb furgoteques i cervesa artesana local.

Música i arts escèniques
L'Ajuntament ja ha avançat alguns dels noms que protagonitzaran els espectacles de Festa Major. Marinah, de Ojos de Brujo, i Auxili actuaran a l'Espai d'Arrel, a la plaça d'Octavià; Tremenda Jauría i Muyayo Rif ho faran a la Desplaça Jove, al parc de Ramon Barnils, i Guillem Roma, Flamingo Tours i
a la Taverna de la plaça de Barcelona.

La Desplaça Jove, a més, recupera la música electrònica i la Dance Zone i incorpora un espectacle de dansa hip-hop amb els Brodas Bros. 'Flow Papagayo', de la companyia Mumusic Circus, 'Petjades', amb la companyia Pau Palaus i 'Antipasti', de la companyia El que ma queda de teatre, seran alguns dels espectacles de carrer.

També hi haurà de nou cinema a la fresca, en aquest cas al Parc Central, on es projectarà, entre d'altres pel·lícules, 'Bohemian Rhapsody'.

Públic familiar
Hi haurà oferta per a un públic familiar els quatre dies matí i tarda. El Racó Infantil del Parc Central programarà activitats les tardes de dissabte i diumenge, la Festa de l'Esport al Carrer es concentre en dos dies i la Festa de l'Aigua serà a l'entorn de la Casa de Cultura, on hi haurà canó d'escuma, inflables i jocs d'aigua amb l'animació de Jaume Barri. També es faran activitats per als més petits a la plaça del Coll, a l'avinguda de Cerdanyola i al Claustre. Alguns dels espectacles destacats són 'Xics&Roll' i el seu tribut a Bruno Mars, a l'Estovallada, 'Música pop amb Orelles de Xocolata', 'Clown' amb la companyia Planeta Trampolí, titelles a Can Ninot i la companyia Patawa al Parc Central.

APP
A partir del 17 de juny estarà disponible l'aplicació oficial de la Festa Major de Sant Cugat per a dispositius Android i iPhone, que permetrà a la ciutadania tenir la programació a la butxaca filtrada per dies, espais, horaris i temàtiques. També es podran rebre notificacions quan comencin activitats preferides o hi hagi alguna modificació d'última hora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.