Arcadi Oliveres ja és Medalla d'Or al Mèrit Cívic


  • Comparteix:

Ada Colau i Oliveres, signant al llibre d'honor / Foto: Ajuntament de Barcelona

Ada Colau i Oliveres, signant al llibre d'honor / Foto: Ajuntament de Barcelona

Arcadi Oliveres ha rebut aquest dijous la Medalla d'Or al Mèrit Cívic de mans de l'alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau. L'ajuntament barceloní li ha concedit per la seva 'incansable trajectòria en favor de la pau i del desarmament', així com per l'impuls d'iniciatives a favor dels drets humans i la justícia social. En declaracions a Cugat Mèdia, el també president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) s'ha mostrat molt satisfet de rebre el guardó 'd'un Ajuntament amb uns principis com el de Barcelona', una ciutat 'amb uns criteris cívics molt importants'.

El guardó rebut s'afegeix a la llarga llista de distincions que acumula Oliveres i en la qual figuren premis com l'ICIP 2017 i la medalla a l'Activisme Social.

El consistori de la capital catalana va aprovar al febrer concedir la medalla a l'activista santcugatenc. Hi van votar a favor la majoria de forces polítiques que llavors hi havia al plenari: Barcelona en Comú, el PDeCAT, ERC, el PSC i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé. La CUP es va abstenir, i Cs i el PP hi van votar en contra.

Es tracta d'un guardó que en els darrers anys també han rebut entitats com Proactiva Open Arms i activistes com Amadou Bocar Sam.




Arcadi Oliveres

Hem anat veient manifestacions contra la guerra d'Irak, les del 'Volem Acollir'. Que la medalla me l'hagi donat un ajuntament amb aquests principis és una satisfacció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.