Augmenten més d'un 15% els usuaris a l'Arxiu Nacional de Catalunya el 2018


Temes relacionats

L'Arxiu Municipal, referent en gestió i preservació documental ( 9/jun/19)


  • Comparteix:

L'ANC és un dels 313 arxius de Catalunya / Foto: Google Maps

L'ANC és un dels 313 arxius de Catalunya / Foto: Google Maps

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) registra, el 2018, un augment del 15,7% d'usuaris presencials i virtuals als seus arxius. Així ho marquen els indicadors del sistema d’arxius de Catalunya que han fet públics el departament de Cultura a través de l’Estadística d’Arxius de Catalunya. Unes dades publicades sota lema 'Dissenyant els Arxius al segle XXI' i amb motiu de la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius. Les xifres indiquen que l'ANC va rebre 213.902 usuaris presencials i virtuals i que, durant l'any passat, van consultar 218.384 documents, la majoria dels quals a través del portal Arxius en línia.

Els indicadors publicats també fan referència a la divulgació i la conservació, en què l’ANC compta amb més de 2,7 milions de documents digitalitzats i va restaurar, durant el 2018, 1.173 documents.

L'ANC és un dels 313 arxius que es troben a Catalunya, els quals donen servei a gairebé un milió d’usuaris i atenen més de tres milions de consultes de documents anualment.

L'Estadística d'Arxius de Catalunya, realitzada bienalment pel departament, es presenten les principals dades relatives a fons, infraestructura, accés i difusió, recursos humans i pressupost. Les dades bàsiques corresponen a aquells arxius que han respost el seu qüestionari, que han estat el 92% del total. Els indicadors registren un increment d'usuaris i d'activitat cultural en els arxius catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.