'155' contra '3%': encreuament de crits i proclames a la constitució del nou ple municipal

La sessió ha estat enterbolida per una manifestació contra el pacte d'esquerres


  • Comparteix:

El mandat 2019-2023 ha arrencat aquest dissabte amb un ambient tens. L'acord entre ERC-MES, PSC i CUP-PC, que ha situat Mireia Ingla com a alcaldessa ha suscitat que la sala de plens de l'ajuntament, durant la sessió constitutiva, s'hagi omplert de crits creuats entre el públic a favor i en contra d'aquesta entesa. Proclames contra els socialistes i contra 'el 155' s'han topat amb aquelles favorables al nou govern, que alhora criticaven l'executiu sortint pel '3%'.

Les proclames contra el nou govern sorgeixen arran d'una convocatòria d'ADIC i l'ANC per posar de manifest el seu descontentament. De fet, aquest divendres les entitats sobiranistes ja van escenificar el malestar amb una manifestació que va recórrer els carrers de Sant Cugat per intentar aturar les negociacions entre ERC-MES i el PSC.

La constitució de la mesa d'edat, amb Joan Puigdomènech (Junts per Sant Cugat) com a regidor més gran, i Alba Gordó (ERC-MES) com la més jove, ha donat el tret de sortida a una sessió històrica on s'ha escenificat el canvi de color polític al govern municipal 32 anys després. Els regidors han jurat el càrrec i els independentistes ho han fet subratllant el seu compromís per treballar per a la república i 'per imperatiu legal'

Entre el públic, representants de la vida associativa local i també personalitats polítiques com els exalcaldes Lluís Recoder i Mercè Conesa, el conseller Damià Calvet i els exregidors Jordi Menéndez (PSC), Ramon Gutiérrez (Comuns) i Álvaro Benejam (PP). Tots ells a una sala de plens que ha quedat més que petita i que ha obligat el consistori ha habilitar l'oficina de l'OAC amb pantalles per seguir la sessió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.