L'Ajuntament de Sant Cugat tanca la pedrera Berta

La Generalitat ha ordenat paralitzar els treballs de rebliment

La pedrera està oficialment tancada des d'aquest dilluns / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 18/jun/19 per S Gonzalez / A González

El consistori ha clausurat la pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol, després de l'ordre rebuda per la Generalitat per aturar els treballs d'aportació de terres que fins ara continuaven fent-se al sot a instàncies de l'empresa gestora Jaime Franquesa. El pronunciament de la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic permetrà a l'Ajuntament projectar les actuacions per preservar els valors naturals i ambientals de l'espai perquè esdevingui un espai visitable per a la ciutadania. De fet aquesta va ser la voluntat del ple al novembre passat quan va donar llum verda, amb el suport de tots els grups, a la petició d'aturada del procés de rebliment -omplir de terres els terrenys- i iniciar un nou programa de restauració.

CONSULTA AQUÍ EL TEXT DEL PLE

Una proposta en sintonia, no només amb la Generalitat, sinó també amb el Papiol i l'EMD de Valldoreix. Així, l'Ajuntament ha aconseguit que la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la conselleria de Territori i Sostenibilitat revisi el programa de restauració, que es va posar en marxa una vegada completada l'activitat extractiva a la pedrera.

L'ordre del govern català també suposa posar punt final al programa de rebliment, preocupació que tenia el govern per poder preservar l'espai.