Un santcugatenc participa en un projecte per dotar de drons els vaixells d'Open Arms

La Hemav Foundation i la UPC col·laboren amb l'ONG per ampliar el radi de detecció de les embarcacions


  • Comparteix:

Els drons estan encara en fase de proves / Foto: UPC

Els drons estan encara en fase de proves / Foto: UPC

El santcugatenc Francesc Viaplana és un dels tres estudiants que col·laboren, mitjançant el seu treball de final de grau, en el projecte d'Hemav Foundation per dotar els vaixells d'Open Arms de drons equipats amb càmeres que permetran millorar la capacitat de detecció de naus a la deriva. L'aparell està en fase de proves i incorporarà un sistema automàtic que serà capaç de detectar i filtrar les embarcacions a partir de les fotografies que capturi.

ESCOLTA-HO

Viaplana ha visitat 'El Pou', la secció que Cugat.cat produeix per a la Xarxa, acompanyat de Sergi Tres, d'Hemav Foundation. Els dos integrants del projecte han explicat que una de les bases del projecte és que aquest dron no suposi 'tenir a un tripulant constantment atent a les imatges que arriben' i per això treballen en un algoritme que permeti a l'aparell distingir una embarcació plena de passatgers de pesquers i altres vaixells que naveguen pel Mediterrani.

Viaplana treballa, precisament, en el desenvolupament d'aquest sistema. L'objectiu final, ajudar a Proactiva Open Arms a cobrir més terreny i facilitar la feina de detecció de vaixells en problemes. El dron ja ha passat la primera prova, un test a alta mar, a Borriana (Castelló), amb la intenció de validar l'operativitat dels drons al vaixell de l'ONG. Les proves realitzades a Borriana han resultat determinants per al futur desenvolupament del projecte FREEDA, de manera que Hemav Founadation i Proactiva Open Arms tenen previst aplicar pròximament els drons en les missions de rescat d'Open Arms.


Francesc Viaplana

Estic intentant de fer que no hi hagi d'haver ningú pendent, que el dron anés sol, fes la cerca sola i en cas que trobés una embarcació detectaria cap on està anant i ho enviaria al vaixell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.