La Festa Major de Sant Cugat, unida contra de la violència masclista

L'Espai Arrel, la FMA i la Desplaça Jove sumen esforços per erradicar 'qualsevol expressió de violència masclista' als seus espais


  • Comparteix:

Comunió i col·laboració entre les places per frenar la violència masclista / Foto: Cugat.cat

Comunió i col·laboració entre les places per frenar la violència masclista / Foto: Cugat.cat

Comunió i col·laboració entre les places Espai Arrel, Festa Major Alternativa i DesPlaça Jove per 'erradicar qualsevol expressió de violència masclista' a la Festa Major de Sant Cugat. Els tres espais, que aglutinen diverses entitats i col·lectius de la ciutat, refermen la bona sintonia del teixit associatiu amb la voluntat de prevenir, combatre i abordar el masclisme de manera conjunta. Cartells, adhesius i xapes per a repartir entre assistents i organitzadors de la festa, així com una falca que ressonarà en els tres espais, són algunes de les propostes de consens que han acordat les tres places.

Fa un any que els tres espais van decidir treballar conjuntament en aquelles matèries referents a la violència masclista. L'entesa entre les tres parts desemboca en una Festa Major unida 'per uns espais i unes activitats lliures de violència masclista'. En aquest sentit, la membre de l'assemblea de la FMA Júlia Bolao reconeix que aquesta col·laboració és el primer pas per una relació més estreta entre entitats.

FMA
La Festa Major Alternativa (FMA) ha passat també pel 'Sant Cugat a fons' aquest divendres per repassar el programa i les activitats que es faran durant els tres dies a la Rambla del Celler. La membre de l'organització Anna Sala ha destacat que es tracta d'una proposta 'per a tota la família' i n'ha remarcat el seu caràcter 'autogestionat' i l'aposta per una festa amb un marcat caràcter polític.

Amb aquesta col·laboració l'Espai Arrel, la Festa Major Alternativa i el DesPlaça Jove obren la porta a la resta d'entitats i espais perquè es segueixi picant pedra 'durant la Festa Major però també en altres espais la resta de l'any'.




Júlia Bolao

Ens ha obert les portes a seguir fent feina durant tot l'any, ara mateix treballem més amb el tema d'espais però la resta de l'any hem abordat altres materies. Ha estat un any amb molt moviment i cadascú té els seus tempos.

TEMA DEL DIA





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.